-----------------------------------------------------------------------------------------
استاد محمد سلمانی: «بیحرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست/ باور کنید پاسخ آیینه سنگ نیست»
---------------------------------
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-----------------------------------------------------------سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
چگونه می توان تیرگی لب را رفع کرد؟
بسیاری از افراد دچار تیرگی لب می شوند و گاهی این تیرگی لب ژنتیکی بوده و فرد نمی تواند برای رفع آن کاری کند اما قابل درمان است. برخی از علل اصلی تیرگی لب قرار گرفتن در معرض بیش از حد نور مستقیم خورشید، واکنشهای آلرژیک، استفاده از لوازم آرایشی با کیفیت پایین، سیگار کشیدن بیش از حد، مصرف کافئین زیاد و عدم تعادل هورمونی خواهد بود.
یکی
دیگر از دلایل تیره شدن لبها میتواند در اثرهیپرپیگمانتاسیون باشد. در
این شرایط هیپرپیگمانتاسیون نمی تواند اثر مخربی بر سلامت فرد بگذارد؛
تنها به دلیل اضافه شدن ملانین ایجاد میشود. این نوع عارضه ممکن است در
اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب هم باشد. خشکی لبها نیز ممکن است
موجب تیرگی آنها شود. افراد بهتر است هر شب قبل از خوابیدن لب های خود را
با انوع روغن ها، نرم کنند؛ یکی از روغن های موثر روغن گلیسیرین است .
خارش ساق پا می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما علل بارز آن آلرژی و دیابت است که افراد مبتلا به این نوع عارضه ها بیشتر علائم را احساس می کنند. عللی که میتوانند باعث بروز خارش در قسمت ساق پا شوند را می توان با کمک روش های ساده رفع کرد.
خارش
ساق پا ممکن است به صورت سوزش، قرمزی ، مور مور شدن، بی حسی، پوسته پوسته
شدن، ترک خوردن ، ورم، حساسیت، ور آمدن پوست ظاهر شود. افراد بهتر است به
سرعت از این نوع عارضه پیشگیری کنند تا به صورت زخم ایجاد نشود. افراد
دیابتی به دلیل اینکه قند مورد نیاز بدنشان تولید نمی شود گاهی دچار این
عارضه خواهند شد.
هوای آلوده و مواد غذایی آن
بیماری قلبی عروقی و انواع سرطان، مشکلات تنفسی و مرگهای ناگهانی در اثر افزایش آلودگی هوا ایجاد می شوند. افراد بهتر است در این شرایط تا حد امکان از خانه خارج نشوند. در صورت لزوم می توانند هنگام خروج از ماسک های مخصوص استفاده کنند .
به
تمام افراد در سنین مختلف مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینهای E، C، D،
بتاکاروتن، سلنیوم، پکتین، فسفر، منیزیم، کلسیم، آنتی اکسیدان ها و گوگرد
در روزهای آلوده توصیه میشود. بهترین منبع این ویتامینها سبزی و میوهها
بوده که معمولا در دسترس تمام افراد است. سلنیوم در مواد غذاهای
دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس دار وجود دارد می توانند برای سلامت
بدن بسیار مفید باشند.
مواد غذایی مانند کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگه سبز کاهو غنی از ویتامین C، جوانه گندم، روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز منابع ویتامین E و شیر، کره و زرده تخم مرغ حاوی ویتامین D هستند که به راحتی افراد میتوانند در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند. البته میوههایی مانند طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند که می توانند سلامتی بدن فرد را در مقابل آلودگی مقاوم کنند.
ا
-----------------------------------------------------------------------------------------
استاد محمد سلمانی: «بیحرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست/ باور کنید پاسخ آیینه سنگ نیست»
---------------------------------
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-----------------------------------------------------------سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
یکی از اولین چیزهایی که سلامت رژیم غذایی را تعیین میکند، برنامه غذایی است که در آن به سلامت دهان و دندان اهمیت میدهد. برای بهبود رژیم غذایی خود میتوانید از مواد غذایی که در فهرست زیر آمده است استفاده کنید.
مطالعهای که در مجله آکادمی دندانپزشکی عمومی آمریکا منتشر شد نشان میدهد که خوردن پنیر باعث افزایش pH در دهان افراد و کاهش خطر پوسیدگی دندانمی شود و از طرفی باعث افزایش بزاق دهان میشود. پنیر همچنین حاوی کلسیم و پروتئین است، مواد مغذی که مینای دندان را تقویت میکند.
ماست سرشار از کلسیم و پروتئین است که باعث میشود انتخاب خوبی برای استحکام و سلامتی دندانهای شما باشد. پروبیوتیکها یا باکتریهای مفید موجود در ماست نیز به نفع لثههای شما هستند. اگر تصمیم دارید که ماست بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید، یک نوع ساده و بدون قند اضافه شده را انتخاب کنید.
سبزیجات برگ دار به طور معمول سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند در حالی که کالری کمی دارند. سبزیجاتی مانند کلم و اسفناج باعث تقویت سلامت دهان و دندان میشوند. آنها کلسیم بالایی دارند که مینای دندان را میسازد. این سبزیجات همچنین حاوی اسید فولیک هستند که فواید زیادی برای سلامتی از جمله درمان بیماری لثه در زنان باردار دارد.
میوههایی مانند سیب ممکن است شیرین باشند، اما از نظر فیبر و آب نیز سرشار هستند. خوردن یک سیب باعث ترشح بیشتر بزاق در دهان شما میشود و باعث از بین رفتن باکتریها و ذرات غذایی میگردد. بافت فیبری این میوه باعث تحریک لثهها میشود. خوردن سیب مانند مسواک زدن دندانهایتان با خمیردندان حاوی فلوراید نیست، اما تا زمانی که فرصتی برای مسواک زدن نداشته باشید میتواند باکتریهای موجود در دهان را از بین ببرد.
هویجها سرشار از فیبر است و خوردن آن تولید بزاق دهان شما را افزایش میدهد که این خود باعث کاهش خطر ابتلا به حفره دندانی میشود. هویج همچنین منبع خوبی برای ویتامین A است
کرفس هم مانندهویج و سیب، مانند مسواک عمل میکند و ذرات مواد غذایی و باکتریها را از دندانهای شما دور میکند. این سبزی همچنین منبع خوبی از ویتامینهای A و C است که آنتی اکسیدانهای قوی هستند که باعث تقویت سلامتی لثه میشود.
بادام در ضمن داشتن قند کم منبع خوبی از کلسیم و پروتئین هستند که سلامت دندانهای شما را تضمین میکنند.
، مغز شما مهمترین ارگان بدن است که مرکز فرماندهی برای هر عملکردی است. مغز علاوه بر تنفس و ضربان قلب شما، احساسات را هم کنترل میکند.
نگه داشتن مغز در وضعیت بهینه نه تنها سلامت کل بدن را تسهیل میکند، بلکه میتواند از توانایی شما در یادگیری چیزهای جدید و مقابله با شرایط سختی که با آن روبرو هستند هم پشتیبانی کند. در ادامه با فهرستی از مهمترین موادغذایی که برای سلامتی مغز ضروری است، آشنا میشویم.
در مورد رادیکالهای آزاد و آسیب پوستی چیزهای زیادی میشنویم، اما در واقعیت، مغز نسبت به سایر قسمتهای بدن بیشتر مستعد آسیب دیدن با رادیکالهای آزاد است. آب انار سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی است که میتواند به شما در جلوگیری از آسیب رساندن رادیکالهای آزاد مغز کمک کند.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد زنان باردار که آب انار مینوشند میتوانند در صورت کمبود اکسیژن در هنگام تولد، از مغز نوزادان خود محافظت کنند.
مغز برای کارکرد بهتر خود به یک دوز ثابت گلوکز تکیه میکند، به همین دلیل وقتی اجازه میدهید قند در خون انباشته شود، عصبانی میشوید. لوبیا سرشار از ویتامینهای گروه B است که باعث میشود شما از نظر روحی تیزهوش باشید و بتوانید در طول روز با چالشها مقابله کنید.
غلات کامل غنی از فیبر هستند. تحقیقات در دانشگاه کلمبیا نشان میدهد رژیم غذایی با فیبر بالا خطر ابتلا به اختلال شناختی و آلزایمر را در سن بالا کاهش میدهد. همچنین باعث کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو میشود، همچنین فشار خون را به طور بالقوه کاهش میدهد. همه این تأثیرات در کاهش خطر ابتلا به اختلالات مغزی نقش دارند.
به یاد داشته باشید که غلات کامل را برای مصرف انتخاب کنید. به عنوان مثال آرد سفید دارای شاخص قند خون بسیار بالایی است و با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه است.
زردچوبه ادویهای است که فواید زیادی برای مغز دارد. یکی از ترکیبات اصلی پودر کاری، ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومین است که قادر به عبور از سد خونی مغزی است. این بدان معناست که میتواند مستقیماً وارد مغز شود و از سلولهای آن بهرهمند شود. کورکومین همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.
این ماده میتواند حافظه را در بیماران آلزایمر بهبود بخشد و پلاکهای آمیلوئید ناشی از این بیماری را پاک کند. نشان داده شده است که زردچوبه هم سروتونین و هم دوپامین را تقویت میکند و میتواند علائم افسردگی را کاهش داده و روحیه فرد را بهبود بخشد. تحقیقات بیشتر لازم است، اما زردچوبه حتی ممکن است به رشد سلولهای جدید مغز کمک کند و بنابراین از اثرات پیری بکاهد.
دانه کدو تنبل دارای آنتی اکسیدانهای مهم برای محافظت از مغز در برابر آسیبهای رادیکال آزاد است. همچنین با دارابودن مقادیر بالایی از آهن، منیزیم، مس و روی برای سلامتی مغز بسیار مفید عمل میکند. کمبود آهن میتواند باعث کاهش ظرفیت مغز شود. منیزیم از یادگیری و حافظه پشتیبانی میکند. مقادیر کم منیزیم در بسیاری از بیماران مبتلا به میگرن، افسردگی و صرع یافت میشود.
روی و مس هر دو عنصر جدایی ناپذیر سیگنالینگ عصبی هستند که برای انتقال پیامهای مناسب به بدن لازم است. کمبود روی و مس با اختلالات عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و افسردگی مرتبط است.
-----------------------------------------------------------------------------------------
استاد محمد سلمانی: «بیحرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست/ باور کنید پاسخ آیینه سنگ نیست»
---------------------------------
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-----------------------------------------------------------سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که میتواند به توانایی ذهنی در زمان پیری کمک کند و به طور بالقوه میتواند در دفع آلزایمر مؤثر باشد. همچنین از مغز در برابر صدمات رادیکال آزاد محافظت میکند و تاثیر مهمی در سنتز دوپامین دارد. یک پرتقال متوسط در روز میتواند تمام ویتامین C مورد نیاز شما را برای سلامتی مغز به شما تحویل دهد.
کمبود ویتامین C باعث ایجاد اسکوروی (Scurvy میشود که در صورت عدم درمان کشنده است و دارای طیف وسیعی از علائم جسمی دردناک است. مشکلات خاص مربوط به مغز دراسکوروی شامل توهم و افسردگی است. در حالی که پرتقال یکی از منابع غنی از ویتامین C است، بسیاری از موادغذایی دیگر از جمله میوه کیوی، فلفل دلمه ای، توت فرنگی و گوجه فرنگی این ماده مغذی حیاتی را دارند.
تخم مرغ مواد مغذی حیاتی زیادی از جمله B۶، B۱۲ و فولات را برای سلامتی
مغز دارد. کمبود این مواد مغذی با افسردگی و اختلالات روانی در سالمندان
همراه است. B۱۲ همچنین در سنتز مواد شیمیایی و تنظیم سطح گلوکز در مغز نقش
دارد. تخم مرغ همچنین حاوی کولین، ریز مغذی مورد استفاده بدن برای ساخت
استیل کولین است که به تنظیم و تثبیت خلقی و حافظه کمک میکند.
مصرف
زیاد کولین با حافظه قوی و عملکرد ذهنی همراه است، اما بسیاری از افراد از
این ماده به اندازه کافی در رژیمهای غذایی خود دریافت نمیکنند. زرده تخم
مرغ نسبت به سایر منابع کولین بیشتری دارد، بنابراین ماده غذایی را از دست
ندهید. همچنین غذاهای دیگری مانند جگر، صدف، سبزیجات تیره و قارچ حاوی
این ماده هستند.
شکلات تلخ و به طور خاص پودر کاکائو موجود در آن، حاوی چندین ترکیب سازگار با مغز مانند فلاونوئیدها، کافئین و آنتی اکسیدانها است. فلاونوئیدها به یادگیری و حافظه و همچنین کاهش اختلالات روانی مرتبط با پیری کمک میکنند. یک مطالعه نشان داد افرادی که شکلات میخورند، نسبت به افرادی که به ندرت آن را میخورند، در انجام کارهای ذهنی و حافظه عملکرد بهتری دارند.
-----------------------------------------------------------------------------------------
استاد محمد سلمانی: «بیحرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست/ باور کنید پاسخ آیینه سنگ نیست»
---------------------------------
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-----------------------------------------------------------سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
زهرا امام روانشناس و مشاور درباره جنبههای مهم زندگی مشترک اظهار کرد: رسم ازدواج یکی از رسوم پیچیده است، مولفههای بنیادین درباره ازدواج با نامهای متفاوتی آورده شده است که میتوان به تعهد، مهربانی، ارتباط، حل اختلافات و شخصیت اشاره کرد.
امام با بیان اینکه تعهد یکی از مولفههای بنیادین در ازدواج است، افزود: تعهد برای ایجاد و حفظ یک زندگی زناشویی با کیفیت ضروری است و بدون تعهد نمیتوان اعتماد و اطمینان کافی در امنیت و دوام روابطی که به بار آورنده رشد و صمیمت طولانی مدت است، به وجود آورد.
این روانشناس بیان کرد: تعهد به طور عمده یک متغیر انگیزشی است که از روابط بین فردی در گذشته و حال نشأت میگیرد، زن و شوهرهایی که میتوانند به عهد و پیمان زناشویی خود یعنی در هر شرایطی در برابر هر آنچه آنها را به چالش میکشاند تا لحظه مرگ و جدایی آنها از یکدیگر، پایبند بمانند، نسبت به بسیاری از زن و شوهرهای امروزی که هر دو با اولین نشانههای اختلاف و انتظارات برآورده نشده از ترک و تعهد به فروپاشی رابطه در هراس هستند، احتمال موفقیت بسیار بیشتری در جلوگیری از اختلال زناشویی دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مولفههای بنیادین ازدواج مهربانی است، تصریح کرد: رفتارهای مهربانانه برای رابطهای عمیقا صمیمانه از اهمیت به سزایی برخوردار است و رفتارهای از روی مهر از تعیین کنندههای انگیزشی و ابزاری حاصل میشود.
امام با اشاره به اینکه رفتارهای مهربانانه رابطه جنسی و عاطفی را در بر میگیرد، ادامه داد: وقتی اختلالات زناشویی ظاهر میشوند که زن و شوهرها در مهارتهای ابراز عشق و علاقه ضعیف هستند، احتمال زیاد به اندازه کافی در حفظ رفتارهای مهربانانه موفق نیستند.این روانشناس گفت: گاهی زن و شوهر وجود یکدیگر را نادیده میگیرند، فکر و ذکرشان به وظایف دیگر معطوف میشود، ناامید و دلسرد میشوند یا به روش تنبیهی از رفتارهای مهربانانه خودداری میکنند.
وی از دیگر مولفههای بنیادین در ازدواج را ارتباط دانست و بیان کرد: به غیر از اصول مهربانی و تعهد، یکی از ابزارهای بیان این ارزشها در ایجاد دوستی و شناسایی و درک اهمیت مسائل مربوط به رابطه، ارتباط زناشویی است.
امام خاطرنشان کرد: در حالی که تمایل به برقراری ارتباط، یک متغیر انگیزشی مهم است، بر این باور هستیم که مهارت در برقراری ارتباط به طور چشمگیری به زن و شوهرها در به دست آوردن ارتباطی صمیمانه یاری میرساند و چنانچه چنین مهارتی وجود نداشته باشد، مانع از شکل گیری ارتباطی صمیمانه میشود.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی ، درباره ترک لب اظهار کرد: ترک لب نوعی التهاب است که سوزش، درد و خونریزی را موجب میشود و در برخی موارد عفونت را به همراه دارد. ترک لب میتواند بر چهره و زیبایی صورت اثر بگذارد.
او بیان کرد: عواملی مانند سردی هوا، کمبود آب بدن، برخی ویتامینها و املاح مانند ویتامین B۲ ، A ، C ، E ، آهن و اسیدهای چرب مانند اسید چرب امگا ۳، واکنشهای عصبی مانند استرس که در آن فرد لبهای خود را گاز میگیرد، مصرف برخی لوازم آرایشی تاریخ گذشته مانند رژ لب، سوختگی که بر اثر آلرژی ایجاد میشود مانند حساسیتهایی که در فصل بهار و پاییز بروز پیدا میکند، افرادی که به مدت طولانی در معرض نور خورشید هستند مانند کشاورزان، ورزشکاران و کارگران ساختمانی، کمکاری تیروئید، حساسیت به برخی خمیردندانها، عوارض ناشی از مصرف برخی داروها، یبوست و مشکلات رودهای، عفونتهای قارچی و کاهش یا افزایش ویتامین A در ایجاد ترک لب مؤثر هستند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: در مواردی شدید برای درمان ترک لب فرد باید به متخصص پوست و مو مراجعه کند، اما به طور کلی ماساژ لب با وازلین به همراه پماد AD، روغن نارگیل، ترکیب روغن بنفشه و بادام و ژل آلوئه ورا به همراه عسل نقش مؤثری در درمان ترک لب دارد، همچنین افرادی که به مدت طولانی در معرض نور خورشید هستند باید از کِرِمهای ضد آفتاب استفاده کنند.-----------------------------------------------------------------------------------------
استاد محمد سلمانی: «بیحرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست/ باور کنید پاسخ آیینه سنگ نیست»
---------------------------------
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-----------------------------------------------------------سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
عظمایی تأکید کرد: اگر ترک لب ناشی از کمبود ویتامینها باشد در این صورت با تجویز پزشک باید از مکملهایی مانند ویتامین B۲ ، A ، C و E استفاده شود. مصرف موضعی گلیسیرین با روغن کرچک هم به درمان ترک لب کمک میکند.
او تصریح کرد: اگر ترک لب به علت کم آبی بدن باشد، افراد میتوانند روزانه تا ۶ لیوان آب به همراه شربت سکنجبین بنوشند. همچنین میتوان به این محلول مقداری تخم شربتی هم اضافه کرد. مصرف میوهها، سبزیها، جوانهها، گوشت کم چرب و تخم مرغ به مقدار کافی هم به افراد دچار ترک لب پیشنهاد میشود. مبتلایان به این عارضه باید از مصرف موادغذایی ترش و تند هم پرهیز کنند.عظمایی یادآوری کرد: گازگرفتن لب هم میتواند خونریزی، التهاب و ترک لب را به دنبال داشته باشد، بنابراین افراد باید از انجام این کار خودداری کنند.