علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود
علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود

وقتی نوجوانتان دروغ می‌گوید، چه کار کنید؟

وقتی نوجوانتان دروغ می‌گوید، چه کار کنید؟

- نوجوانان روزانه دروغ می‌گویند. در واقع، اولین دروغی که کودک می‌گوید، نشان دهنده نقطه عطفی در رشد اوست. مطالعات نشان می‌دهند که دروغ گفتن در کودکان – و نوجوانان- نشان دهنده پیشرفت در رشد شناختی و شکل گیری ذهن در آن‌ها است.

این واقعیت که آن‌ها می‌توانند دروغ بگویند، به این معنی است که آن‌ها قادر به کار ذهنی با یک واقعیت خیالی هستند. این مهارتی است که نیاز به توانایی شناختی پیشرفته دارد.

دروغ گفتن در نوجوانی، زمانی به مشکل تبدیل می‌شود که به طور مکرر به عنوان استراتژی به کار گرفته شود. این وضعیت در نوجوانان بیشتر از کودکان یا بزرگسالان پیش میآید. زیرا نوجوانان بیشتر مستعد دروغگویی هستند، به خصوص به والدین خود.

در سال ۲۰۰۴، آرنت و همکاران تحقیقی در این رابطه انجام دادند. آن‌ها دریافتند که نوجوانان اغلب به والدین خود دروغ می‌گویند. علاوه بر این، آن‌ها از دروغ به عنوان راهی برای تأیید حق خودمختاری خود استفاده می‌کنند. محققان همچنین دریافتند که نوجوانان در مقایسه با بزرگسالان جوان، بیشتر دروغ می‌گویند.

در سال ۲۰۱۳، لوین و همکاران، مطالعه دیگری انجام داد. آن‌ها دریافتند که نوجوانان بیشتر از دانشجویان یا بزرگسالان دروغ می‌گویند. نوجوانان به طور متوسط در ۲۴ ساعت، ۴.۱۰ بار دروغ می‌گویند. این ۷۵ درصد بیشتر از دانشجویان دانشگاه و ۱۵۰ درصد بیشتر از بزرگسالان بود.

روش‌های دروغگویی در نوجوانان

افراد حداقل به دو صورت می‌توانند دروغ بگویند:

با نگفتن حقیقت

در این حالت فرد عمداً از گفتن حقیقت کوتاهی می‌کند و چیزی نمی‌گوید.

با گفتن یا تایید حقیقت تحریف شده

این شامل ارائه گزارشی متفاوت است از آنچه که واقعاً اتفاق افتاده. این نوع دروغ‌ها فقط مربوط به وقایع نیست. به عنوان مثال، دروغگو ممکن است وانمود کند که یک گزینه صحیح است. با این حال، نزد خود معتقد است که گزینه صحیح چیز دیگری است.

مردم اغلب وقتی از استراتژی دیگری استفاده می‌کنند و آن دوری کردن است. یعنی سعی می‌کنند با افرادی ملاقات نکنند تا مجبور نباشند به آن‌ها دروغ بگویند.

چه چیزی نوجوانان را به دروغ گفتن تشویق می‌کند؟

یکی از دلایلی که نوجوانان به والدین خود دروغ می‌گویند، این است که می‌خواهند در تصمیم گیری امور مربوط به خود، استقلال داشته باشند. باید به خاطر داشته باشیم که نوجوانی مرحله‌ای از رشد است که در آن خودمختاری مهم است. خودمختاری و استقلال در نوجوانی، توسط اریکسون (همانطور که در پاپالیا، ۲۰۱۷ ذکر شده است) به عنوان "داشتن تصور منسجمی از خود، متشکل از اهداف، ارزش‌ها و باور‌هایی که فرد با آن تعهد محکمی برقرار می‌کند" تعریف می‌شود.

دروغ در نوجوانان اغلب به دلیل کنترل بیش از حد والدین اتفاق می‌افتد. آرنت و همکاران (۲۰۰۴) در تحقیقات خود دریافتند که هر چه والدین کنترل بیشتری بر امور روزانه نوجوانان داشته باشند، احتمال دروغ گفتن آن‌ها بیشتر است. این می‌تواند به تداوم چرخه "کنترل – دروغ" منجر شود: والدین با درک اینکه فرزندانشان به آن‌ها دروغ می‌گویند، آن‌ها را بیشتر کنترل می‌کنند و نوجوانان برای گریز از کنترل بیشتر، دروغ بیشتری می‌گویند.

نوجوانان همچنین از ترس یا شرم، برای به دست آوردن چیزی، محافظت از کسی، مواجه نشدن با عواقب کار خود و یا روبرو نشدن با حقیقت، دروغ می‌گویند (مارتینز و کاروالیو، ۲۰۱۹). آن‌ها ممکن است برای پوشاندن احساسات خود یا احساساتی که نمی‌خواهند با والدین خود در میان بگذارند، دروغ بگویند. در واقع، وقتی مشکلات زیادی در خانه وجود دارد، نوجوانان تمایل دارند از گفتن حقیقت اجتناب کنند.

پنج دلیل برای دروغ‌گویی نوجوانان

کیت اوبری، روان‌شناس، پنج دلیل برای دروغ‌گویی نوجوانان پیشنهاد می‌کند:

۱- برای جلوگیری از مشکلات.

۲- برای اینکه والدین خود را ناامید نکنند.

۳- به دلیل فشار اجتماعی مثلاً برای اینکه مهمانی یا فعالیتی با دوستان خود را از دست ندهند.

۴- ارتباط بد با والدین. اگر نوجوانی احساس کند که درک نمی‌شود، شنیده نمی‌شود یا مورد احترام قرار نمی‌گیرد، از برقراری ارتباط اجتناب می‌کند.

۵- برای کنترل تصمیمات. این برای توسعه خودمختاری آن‌ها مهم است.

با دروغ‌های نوجوان‌مان چه کنیم؟

کریس هادسون متخصص جوانان و مربی والدین است. او هشت راه برای مقابله و کاهش دروغ‌های نوجوانان پیشنهاد می‌کند:

۱- داشتن روابط عمیق و پیوسته

یک رابطه عمیق با فرزندان نوجوان، نیاز به ارتباطی خوب دارد و این یعنی پذیرا بودن برای شنیدن برخی حقایق.

گاهی اوقات، نوجوانان به این دلیل دروغ می‌گویند که می‌دانند والدینشان نمی‌خواهند حقیقت را بشنوند. بنابراین، برای جلب اعتماد با فرزندان لازم است تا جو اعتماد وجود داشته باشد.

۲- الگوی صداقت بودن

یکی از راه‌های اصلی یادگیری در افراد، مشاهده است و نوجوانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پس با مثال ملموس و عینی به آن‌ها آموزش دهید. صادق باشید. سپس، آن‌ها متوجه خواهند شد که شما الگوی صداقت هستید و نه صرفاً فردی که "موعظه و نصیحت" می‌کند.

به هر حال، چگونه می‌توانید از نوجوان خود بخواهید که دروغ نگوید، اگر خودتان این کار را به طور مداوم انجام می‌دهید؟

۳- مذاکره کنید

یاد بگیرید که با فرزند نوجوان خود درباره مرز‌ها مذاکره کنید. زمانی که آن‌ها از انجام کاری منع می‌شوند یا آزادی آن‌ها محدود می‌شود، معمولاً سعی می‌کنند با رفتاری برعکس آن را به دست آورند. با این حال، مذاکره کردن با نوجوان موجب می‌شود تا او کمتر احساس کنترل شدن بکند و با مشارکت در تصمیم گیری، بیشتر احساس استقلال کند.

۴- از بازجویی بپرهیزید، انگیزه گفتگو ایجاد کنید

اگر فرزندتان به شما دروغ گفته است، سعی کنید با او گفتگویی مسالمت آمیزی داشته باشید. حتی اگر واقعا عصبانی هستید، سعی کنید قبل از صحبت آرام شوید. زیرا اگر عصبانی باشید، کمتر به صحبت‌های فرزندتان گوش می‌دهید و دلایل دروغگویی او را درک نمی‌کنید. به یاد داشته باشید که با قاطعیت حرف بزنید و مورد آنچه که می‌خواهید به آن‌ها بیاموزید و این که چگونه آن را انجام خواهید داد، شفاف و صریح باشید.

۵- تقلب نکنید

از آنجایی که دروغ گفتن در نوجوانان بسیار رایج است، اگر فهمیدید فرزندتان به شما دروغ گفته، منتظر فرصتی نمانید تا بتوانید مچ او را بگیرید. به یاد داشته باشید، پنهان کردن حقیقت، خود راهی برای دروغ گفتن است. بنابراین، شما با پنهان نگه داشتن دروغ فرزندتان و عدم بیان آن، دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهید که نمی‌خواهید فرزندتان انجام دهد.

۶- از تنبیه به نحوی متناسب و هوشمندانه استفاده کنید

هر روشی که شما با آن به رفتار نوجوانتان پاسخ می‌دهید، بیشترِ رفتار‌های آینده او را تعیین می‌کند. اگر مجازات نامتناسبی اعمال کنید، به سادگی ترس از راست گفتن را در دل آن‌ها کاشته‌اید.

هنگامی که قد دارید به اموری در منزل نظم می‌دهید، سعی کنید آنچه را که می‌خواهید آموزش دهید در ذهن داشته باشید و راه‌های مناسب برای انجام آن را بیابید. با قاطعیت گفتگو کنید و به آنچه فرزندتان می‌گوید، گوش دهید.

۷- به فرزندتان برچسب دروغگو نزنید

به نوجوان خود برچسب دروغگو نزنید. چرا که اگر این کار را انجام دهید، ممکن است به همان شیوه رفتار کرده و «برچسب» شما را در رفتارشان تأیید کنند.

شما با نامگذاری و برچسب زدن به افراد، رفتار آن‌ها را شکل می‌دهد. اگر به کودک خود برچسب دروغگو بزنید، احتمال دارد که در نهایت مانند یک دروغگو رفتار کند.

۸- توجه کنید

مراقب دروغ‌های فرزندتان باشید و سعی کنید انگیزه‌های او را برای دروغ گفتن بشناسید. این به شما کمک می‌کند درک کنید که آن‌ها چگونه با موقعیت‌های خاص ارتباط دارند و چه چیزی باعث دروغگویی آن‌ها می‌شود. هنگامی که علت انجام این کار را مشخص کردید، از فرزندتان دعوت کنید تا در مورد روش‌های جدید برخورد با موقعیت‌ها و اهمیت صداقت فکر کند. در واقع، آنقدر روی دروغ تمرکز نکنید، بلکه بیشتر روی دلایل پشت آن تمرکز کنید.

خلاصه

دروغ در نوجوانان بسیار رایج و چند علتی است. برای مقابله با آن‌ها و با مشکلاتی که در سطح خانواده ایجاد می‌شود، یکی از راهکار‌های اصلی ایجاد تغییر در روابط با جوان است. شما باید فضایی را برای گفتگو‌های جدی ایجاد کنید که به درک عمل و دلایل متوسل شدن آن‌ها به دروغ گفتن کمک کند.

منبع: سواد زندگی

گل‌هایی که می‌توانید آن‌ها را بخورید!


گل‌هایی که می‌توانید آن‌ها را بخورید!

گل‌ها نه تنها زیبا به نظر می‌رسند و عطرآگین هستند، بلکه برخی از آن‌ها طعم بسیار خوبی دارند. بیشتر گل‌های خوراکی سرشار از ویتامین C هستند و هر کدام دارای مزایای فراوانی هستند که باعث می‌شود آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

گل هیبیسکوس: گلبرگ‌های این گل قرمز زیبا حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که به کاهش سطح کلسترول بد در بدن و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می‌کند. این گل برای افراد مبتلا به اختلالات کبدی عالی است. مصرف منظم گل هیبیسکوس سلامت پوست و مو را افزایش می‌دهد.

گل هیبیسکوس

گل بنفشه: فریب ظاهر کوچک بنفشه را نخورید! این گل دارای خواص ضد التهابی است و سلامت رگ‌های خونی را نیز افزایش می‌دهد. بنفشه برای درمان بیماری‌های تنفسی نیز مفید است. سرشار از پتاسیم است و به عملکرد قلب و عضلات کمک می‌کند.

گل بنفشه

گل رز: شیر گل رز بسیار محبوب است و طعم خوبی دارد. مردم سراسر جهان به روش‌های مختلف گلبرگ و گل رز را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهند. چینی‌های باستان از آن برای درمان اختلالات گوارشی و قاعدگی استفاده می‌کردند. این گل کم کالری، سرشار از آب و حاوی مقادیری ویتامین A و E است.

گل رز

گل همیشه بهار: به دلیل استفاده موضعی برای زخم‌ها و درمان بیماری‌های پوستی به خوبی شناخته شده است. سلامت سلول‌ها را ارتقا می‌دهد و به طور بالقوه از سرطان جلوگیری می‌کند. گل همیشه بهار حاوی لوتئین (آنتی‌اکسیدانی که از آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند) در سلامت چشم و پوست بسیار موثر است.

گل همیشه بهار

گل اسطوخودوس: دم کردن یک چای با گلبرگ‌های تازه، یا آسیاب کردن آن‌ها به شکل خمیر و خوردنش، ممکن است مفیدتر باشد. این گیاه بر سیستم گوارشی شما اثر می‌گذارد، استرس را کاهش می‌دهد و به‌عنوان کمک‌کننده خواب ملایم عمل می‌کند. اسطوخودوس منبع خوبی از ویتامین A است.

گل اسطوخودوس

متخصصان توصیه می‌کنند گل‌ها را تصادفی مصرف نکنید. با پزشک در مورد اینکه چه گل‌هایی برای شما بی خطر هستند، صحبت کنید. همچنین از انواعی مانند گل انگشتانه یا دستکش روباه و کروکوس یا گل زعفران زینتی که سمی هستند، دوری کنید.

منبع: سایت فمینا ولنس

درمان قارچ لب با روغن‌های طبیعی


درمان قارچ لب با روغن‌های طبیعی

درمان قارچ لب با روغن‌های طبیعیعواملی زیادی وجود دارد که ممکن است منجر به قارچ لب شود مانند خشکی پوست، سیگار کشیدن زیاد و کمبود آهن و روی،  ابتلا به دیابت وضعیت روانی ضعیف و ابتلا به اضطراب و تنش، عملکرد ضعیف سیستم ایمنی در بدن، فشار بیش از حد روی لب‌ها و خارش، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور مضر خورشید، خوردن غذا‌هایی که باعث حساسیت پوستی می‌شوند و با طبیعت بدن سازگاری ندارند.

برخی از بیماری‌های مزمن نیز باعث عفونت‌های پوستی می‌شوند که دهان و لب‌ها را درگیر می‌کند. استفاده از محصولات حاوی مواد شیمیایی که می‌تواند برای پوست مضر باشد مانند رژ لب.

برای درمان قارچ لب می‌توان از روغن‌های طبیعی استفاده کرد. این روغن‌ها راه‌های موثری برای درمان قارچ لب و کاهش التهاب هستند.

روغن زیتون: طراوت و شادابی لب‌ها را حفظ می‌کند و عفونت‌های قارچی را درمان می‌کند، زیرا یک روغن گیاهی طبیعی و سرشار از مواد ضد باکتری و ضد میکروبی است.

روغن درخت چای: مومیایی کننده لب است که به عنوان یک مسکن طبیعی و ضد قارچ نیز عمل می‌کند، زیرا خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد.

ژل آلوئه ورا: یک گیاه طبیعی مهم است که به درمان عفونت قارچی که بر لب‌ها تأثیر می‌گذارد، کمک می‌کند. این ژل باید روی لب‌های مبتلا به قارچ، ماساژ داده شود.

گل میخک: این گیاه سرشار از مواد ضد التهابی است. کمی پودر میخک را می‌توان با مقدار مناسب آب مخلوط کرد و دهان را دو بار در روز شست.

برای درمان مشکل قارچ لب می‌توانید یک کرم طبیعی درست کنید. زردچوبه حاوی کورکومین است که التهاب را کاهش می‌دهد و جای زخم‌هایی که روی لب و اطراف دهان ظاهر می‌شود را از بین می‌برد. کافی است سه قاشق غذاخوری زردچوبه آسیاب شده را با یک قاشق غذاخوری عسل و کمی آب مخلوط کنید و یک بار صبح و یک بار شب این مخلوط را روی لب‌های خود بمالید.

چگونه از قارچ لب جلوگیری کنیم؟

چند روش پیشگیری وجود دارد که می‌توان برای جلوگیری از عود زخم‌های لب ناشی از قارچ‌ها دنبال کرد که عبارتند از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B، اسید فولیک و آهن.

از خوردن شکر خودداری کنید، زیرا محیط مناسبی برای رشد قارچ است. همچنین برای جلوگیری از کم آبی آب کافی بنوشید. تا جایی که ممکن است لب‌های خود را نمکید تا آن‌ها را مرطوب کنید، زیرا ممکن است مشکل را بدتر کند.

عواملی که باعث افزایش قارچ لب می‌شود

فرد مبتلا به قارچ لب معمولا حداقل یک عامل خطر دارد و این عوامل عبارتند از دیابت که سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و خطر رشد قارچ را افزایش می‌دهد و شایع‌ترین علت آن است.

برخی از مشکلات تغذیه‌ای وجود دارد که احتمال ابتلا به قارچ لب را افزایش می‌دهد، مانند کم خونی و سوء تغذیه. بزاق دهان هم احتمال تکثیر قارچ‌ها را افزایش می‌دهد، به‌ویژه زمانی که لب‌ها را به طور مداوم می‌مکید یا زمانی که لب بالایی بالای لب پایین آویزان است. سیستم علاوه براین هنگامی که سیستم ایمنی ضعیف می‌شود، شانس رشد و تولید مثل قارچ افزایش می‌یابد. برخی از بیماری‌های ژنتیکی نیز شانس ابتلا به قارچ لب را افزایش می‌دهند، مانند سندرم داون.

منبع: وبسایت المقال

اصفهان را با ناشناخته‌هایش بشناسید


اصفهان را با ناشناخته‌هایش بشناسید

اصفهان، اما در روز‌هایی که زنده رود را ندارد و خطر خشکسالی و فرونشست تهدیدش می‌کند و در زمانی که به باور همگان ظرفیت توسعه بیشتر اقتصادی و صنعتی ندارد به گردشگری بیش از پیش دل بسته است.

برای گسترش گردشگری هم اول باید دیدنی‌ها را شناخت و شناساند؛ دیدنی‌هایی که در اصفهان آنقدر مشهورند که بسیاری دیگر از آثار ارزنده را به حاشیه برده اند. آثار کمتر شناخته شده اصفهان اگر به خوبی شناسانده شوند ظرفیت قابل توجهی برای جلب گردشگر خواهند داشت.

رونق گردشگری در گروی افزایش شمار و ماندگاری گردشگران

شهرام امیری کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت: از سال ۱۳۸٠ و بعد از تدوین طرح جامع گردشگری، صنعت گردشگری تلاش کرد رویکردی علمی را در پیش بگیرد که منجر به اتفاقاتی از جمله ادغام سازمان‌های ایرانگردی و جهانگردی، میراث فرهنگی و صنایع دستی با هدف پیوند این حوزه‌ها و درآمدزایی شد.

او گفت: در سال ۱۳۸۵ حدود ۲۲ هزار اثر تاریخی در استان اصفهان شناخته و از آن زمان تلاش برای ثبت آن‌ها شروع شد.

به گفته کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، تا پیش از همه گیری ویروس کرونا و ضربه سنگینی که بر کالبد صنعت گردشگری وارد کد، سالیانه حدود یک میلیون گردشگر خارجی به استان اصفهان سفر می‌کردند.

امیری می‌گوید: با این حال این رقم مناسب ارزیابی نمی‌شد و در دوران پسا کرونا به دنبال این هستیم که این رقم را افزایش دهیم.

او  دو موضوع مهم در رونق گردشگری را، افزایش تعداد و زمان اقامت گردشگر می‌داند و می‌گوید: تا پیش از همه گیری کرونا، حداکثر زمانی که گردشگران خارجی در استان اقامت داشتند دو و نیم روز بود که در استانی با این ظرفیت قابل ملاحظه تاریخی و طبیعی، زمانی بسیار کم و غیرقابل قبول است.

گردشگری و کرونا

تعداد ناچیز آثار گردشگر پذیر در مقایسه با میراث تاریخی

کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان درخصوص معرفی آثار تاریخی می‌گوید: حدود ۵٠٠ جاذبه در ۲۸ شهرستان استان اصفهان برای بازدید گردشگران معرفی شده که این رقم در مقایسه با تعداد ۲۲ هزار اثر تاریخی استان بسیار ناچیز است.

به گفته امیری  مرحله شناسایی آثار تمام شده، اما شیوع کرونا روند تعیین تکلیف مالکیت آن‌ها و فرایند پیچیده مرمت را کند کرده است.

او معتقد است همگرایی همه نهاد‌ها از جمله دهیاری ها، شهرداری ها، شورا‌های شهر و روستا و صدا و سیما برای معرفی تعداد انبوه میراث فرهنگی و آثار تاریخی اصفهان، ضروری است.

کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان می‌گوید: در نمایشگاه گردشگری که بهمن به میزبانی تهران برگزار شد، با غرفه ۳٠٠ مترمربعی که حاصل همدلی میراث فرهنگی، شهرداری و اتاق بازرگانی اصفهان بود، رتبه اول همگرایی را کسب کردیم.

امیری به تأثیر تبلیغات در معرفی آثار تاریخی و میراث فرهنگی در جذب گردشگر می‌پردازد و می‌گوید: کشوری مثل کره جنوبی که تاریخ آن در مقایسه با استان اصفهان حرفی برای گفتن ندارد با سریال‌های تاریخی خود تبلیغات بسیار می‌کند، ولی ما همچنان دچار کمبود چنین محتوا‌هایی هستیم.

خانه مشروطه


نگاهی به چند اثر کمتر دیده شده اصفهان

تالار اشرف ، بنایی متعلق به دوران صفویه که محل سکونت پادشاهان بوده و دارای گچ بر‌ها و نقوش منحصربه فردی است.

 مجموعه علی قلی آقا ، در محله بیدآباد اصفهان که در آن چهار مجموعه مسجد، زورخانه، حمام و بازار با استفاده عام المنفعه در اواخر دوران صفویه احداث شده است.

 آرامگاه صاحب بن عباد وزیر شیعی آل بویه و آرامگاه کمال الدین اسماعیل شاعر قرن هشتم از دیگر بنا‌هایی است که گردشگران نمی‌شناسند.

مارنان ، پلی به طول ۱۷۵ متر که در دوره سلجوقیان، روی رودخانه زاینده رود کشیده شده و دارای ۱۷ دهانه با اندازه‌های متفاوت است.

 خانه مشروطه ، محل زندگی حاج آقا نورالله اصفهانی، یکی از روحانیون تراز اول ایران در دوران مبارزه علیه استبداد که هم معماری خانه دیدنی است و هم مدارک موجود در گنجینه آن.

 عصارخانه شاهی که قدمت آن به اوایل دوره صفویه نسبت داده می‌شود. این کارگاه روغن گیری تا ۱۰۰ سال پیش دایر بود.

بازار اصفهان


راه اندازی تور‌های اصفهان گردی و بازارگردی

علیرضا مساح رئیس اداره گردشگری شهرداری اصفهان گفت: با توجه به همه گیری کرونا در دو سال گذشته، تلاش کردیم از بستر فضای مجازی برای بازدید شهروندان از آثار تاریخی و میراث فرهنگی، استفاده کنیم.

او گفت: در گام دوم تلاش کردیم، گردشگران را به سمت بازار اصفهان که پرجاذبه‌ترین مکان شهر از لحاظ تاریخی و فرهنگی است سوق دهیم؛ کتاب و نقشه گردشگری بازار را تهیه و پیشنهاد بازدید از این بازار را در چند نیم روز به شهروندان ارائه کردیم.

رئیس اداره گردشگری شهرداری اصفهان معتقد است  درست است که بازار اصفهان شناخته شده است، اما آثار تاریخی و جاذبه‌های آن تقریبا ناشناخته مانده و ما به تدریج در حال معرفی آن هستیم.

مساح می‌گوید: بنا داریم با فروکش کردن کرونا، تور‌های بازارگردی، شبانه چهارباغ، میدان امام علی (ع) تا میدان امام خمینی (ره) را راه اندازی کنیم تا مردم بتوانند از آثار کمتر دیده شده شهر هم بازدید کنند.

به گفته او  شهرداری اصفهان، حمام شاهزاده‌ها و عصارخانه شاهی را که شبیه آن در هیچ جای کشور نیست، برای بازدید گردشگران بازسازی کرده است.

دیوارنگاره‌های نوروزی برای معرفی آثار تاریخی اصفهان

حمید قنادنیا سرپرست سازمان زیباسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: نوروز ۱۴۰۰ در ۲۵ دیوارنگاره شهری با عنوان «نیمه پنهان اصفهان» از زاویه‌ای متفاوت و خلاقانه آثار مهم معماری اصفهان را به تصویر کشیدیم.

او گفت: رویکرد ما توجه به بخش‌هایی از میراث تاریخی بوده که شهروندان به آن کمتر توجه کرده ان.د  

به گفته قنادنیا  تعدادی از آثار معماری و تاریخی که تخریب شده اند، در ابعاد کوچک‌تر به صورت موزه و نمایشگاهی بازسازی می‌شود و اطلاعاتی درباره چگونگی کاربری و تخریب این بنا‌ها در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

بیشتر گردشگرانی که به اصفهان می‌آیند بازدید خود را محدود به حضور در میدان امام (ره) و گردش حوالی سی و سه پل و پل خواجو می‌کنند و سری هم به چهلستون می‌زنند؛ اما اصفهان آثاری تاریخی دارد که شاید پای اصفهانی‌ها هم به آن‌ها نرسیده باشد.

معرفی این آثار اول به شهروندان اصفهانی و بعد به میهمانان داخلی و خارجی به حفظ هویت تاریخی نصف جهان و توسهع گردشگری کمک می‌کند؛ هدفی که البته برای رسیدن به آن باید برنامه داشت.