علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود
علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود

8 سبزی خاص که فواید شگفت انگیزی دارند


 8 سبزی خاص که فواید شگفت انگیزی دارند

به نقل از الکوثر، اگر فردی بتواند از رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگدار پیروی کند، مزایای بسیاری از جمله محافظت در برابر بسیاری از بیماری‌ها را برای خود تضمین می‌کند.

در این گزارش بهترین سبزیجات برگدار که می‌توانند با هدف بهبود سلامت کلی به رژیم غذایی اضافه شوند آورده شده است:

۱- گل کلم

به کلم پیچ نیز معروف است و یکی از مفیدترین سبزیجاتی است که افراد می‌توانند در سراسر جهان از آن استفاده کنند. می‌توان آن را به صورت آب پز یا خام مصرف کرد و دارای ارزش‌های مفید زیادی مانند ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی برای بدن است.

خوردن یک فنجان کلم پیچ خام ۶ برابر بیشتر از رژیم غذایی کامل بدن، ویتامین K، دو برابر ویتامین A، بیش از مقدار کافی ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن را تامین می‌کند.

۲- میکروجرین

گیاه سبز ناقصی است که دانه و گیاه تولید می‌کند و عمدتا برای تزئین ظروف غذا استفاده می‌شود، اما با این وجود، برای بدن انسان بسیار مفید است. این گیاه کوچک حاوی ویتامین‌های "K"، "E" و "C" است ”که برای نیاز بدن کافی است و مصرف کالری را که ممکن است باعث چاقی شود کاهش می‌دهد.

۳- کولارد سبز

این برگ‌ها شباهت زیادی به کلم پیچ و پیاز سبز دارند و با برگ‌های متراکم با طعم تلخ مشخص می‌شوند. گیاه کولارد سبز سرشار از کلسیم و ویتامین A و همچنین حاوی ویتامین B۹ و ویتامین C است که به بدن کمک می‌کند تا بهبود یابد.

کولارد یکی از بهترین منابع ویتامین K برای بدن انسان است و همچنین می‌تواند سطح انرژی را در انسان به میزان قابل توجهی بهبود بخشد، خطر شکستگی لگن را کاهش داده و از سلامت استخوان‌ها حمایت کند.

 برگ چغندر

۴- برگ چغندر

برگ چغندر سبز (یا چغندر) منبع خوبی از تغذیه است، زیرا سرشار از پتاسیم، فیبر، کلسیم و ویتامین‌های "A" و "K. " است. این برگ‌ها حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاروتن و لوتئین است وبه کاهش برخی از مشکلات چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید.

۵- کلم

کلم از چند لایه برگ ضخیم تشکیل شده است و علیرغم متداول بودن آن، مردم معمولاً آن را به عنوان گیاهی که با روغن گیاهی، روغن یا سایر مواد مغذی که ارزش غذایی آن را کاهش می‌دهد پخته می‌پزند. کلم خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان مری کمک می‌کند، اما اگر به صورت خام یا جوشانده مصرف شود و یک غذای تخمیر شده باشد، می‌تواند سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن را افزایش داده و همچنین به کاهش وزن کمک کند.

۶- شاهی

گیاهی است برگ دار که دارای خواص شگفت انگیز درمانی است و از دیرباز به عنوان داروی گیاهی شناخته شده است و برای سلامتی مفید است، زیرا سلول‌های بنیادی سرطانی را هدف قرار داده و توانایی تکثیر سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد. می‌توان آن را به راحتی به غذا‌های مختلف اضافه کرد و نیازی به آماده سازی ندارد.

اسفناج

۷- اسفناج

این گیاه تولید گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده و ظاهر نقایص لوله عصبی را کاهش می‌دهد و سرشار از اسید فولیک است که در پیشگیری از چندین بیماری کمک می‌کند. توصیه می‌شود که با هدف بهبود سلامت عمومی و ایمن سازی در برابر بیماری‌های مختلف فرد یکبار در روز اسفناج خام بخورد.

۸- کاهو

یکی از انواع سبزیجات غنی از ویتامین A و K است و طبق بسیاری از مطالعات، خوردن منظم کاهو ممکن است سطح چربی‌ها را در خون انسان بهبود بخشد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.


با مزایا و معایب برنج قهوه‌ای آشنا شوید

با مزایا و معایب برنج قهوه‌ای آشنا شوید

ببه نقل از پایگاه «topcount.co»، یکی از انواع برنج که در بازار وجود دارد و خاصیت فراوانی برای آن ذکر می‌شود، برنج قهوه‌ای است.

معمولا هر ماده غذایی در شکل خالص خود، بهترین و مفیدترین برای سلامتی به شمار می‌رود. در مورد برنج نیز همین صادق است و برنج قهوه‌ای در واقع شکل خالص این غله است که شما می‌توانید از آن استفاده کرده و از منافع آن لذت ببرید.

زمانی که برنج قهوه‌ای را شالیکوبی کرده و سفید کرده، تبدیل به برنج سفید می‌شود اما همین کار سبب می‌شود تا مواد مغذی این دانه نیز دور ریخته شود. برنج قهوه‌ای دارای تمامی این مواد مغذی است بنابراین، به عنوان غذایی کامل در نظر گرفته می‌شود که برای موارد متعددی، در سلامتی بدن دخیل است.

در این گزارش قصد داریم تا به تعدادی از مزایا و معایب برنج قهوه‌ای برای سلامتی بدن اشاره کنیم:

مزایای خوردن برنج قهوه‌ای

حاوی سلنیوم در دور نگه داشتن بیماری‌ها

امروزه خیلی از افراد از انواع بیماری‌ها رنج می‌برند و شاید به همین دلیل است که کمتر کسی را امروز می‌بینیم که کاملا سالم بوده و هیچ گونه بیماری و یا مریضی نداشته باشد. این مسئله ریشه در سبک زندگی نادرست و نیز مواد غذایی اشتباهی دارد که ما مصرف می‌کنیم.

برنج قهوه‌ای یکی از انواع خوراکی های سالم است چراکه حاوی «عنصر سلنیوم» است؛ این عنصر در کاهش احتمال ابتلا به شماری ازبیماری‌ها که مردم معمولا به آن دچار می‌شوند، مؤثر است. بنابراین مصرف برنج قهوه‌ای در سلامت نگه داشتن فرد مؤثر بوده و افراد را از بیماری‌هایی نظر مشکلات قلبی، آرتریت و بسیاری از انواع سرطان دور نگه می‌دارد.

حاوی منگنز

علاوه بر عنصر سلنیوم، برنج قهوه‌ای سرشار از منگنز است؛ به طوری که گفته می‌شود یک فنجان برنج قهوه ای، به میزان ۸۰ درصد آن دارای منگنز است. منگنز عنصری مهم است که در سنتز چربی‌ها در بدن انسان کمک می‌کند. این ماده همچنینی برای دیگر بخش‌های بدن به مانند دستگاه تناسلی و نیز «دستگاه عصبی» مفید شمار می‌رود.

منبع غنی روغن‌های طبیعی

شماری از روغن‌های طبیعی برای بدن انسان مفید هستند؛ چرا که این روغن‌ها می‌توانند به نرمال نگه داشتن سطح کلسترول در بدن کمک کنند. برنج قهوه‌ای نیز منبعی غنی در شماری از روغن هاست که به طور طبیعی در آن وجود دارند. گنجاندن برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا با کلسترول بد بدن مبارزه کنید.

برنج قهوه ای

مؤثر در کاهش وزن

برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است. فیبر، عنصری مفید برای حفظ نظم سیستم گوارشی بدن محسوب می‌شود. در صورتی که شما گوارشی مناسب داشته باشید، این مسئله می‌تواند به راحتی به از دست دادن وزن اضافی و نیز به دست آوردن اندامی باریک به شما کمک کند.در واقع یک رژیم ایده آل برای افرادی به شمار می‌رود که پیوسته از مشکلات روده‌ای رنج می‌برند. علاوه براین، برنج قهوه‌ای می‌تواند به احساس سیری کمک کرده و همین امر نیز راهی مناسب برای درمان اضافه وزن است.

غلات کامل

برنج قهوه‌ای به عنوان غلات کامل در نظر گرفته می‌شود زیرا به شکل اولیه خود مصرف می‌شود و تحت هیچ گونه فرآوری قرار نمی‌گیرد؛ برای همین نیز ارزش غذایی خود را از دست نمی‌دهد. از همین رو یکی از بهترین دانه‌هایی است که می‌تواند شماری از بیماری‌ها را در زمان حال و یا آینده نزدیک درمان کند.

آنتی اکسیدان فراوان

یکی از چیز‌هایی که شاید کمتر در خصوص برنج قهوه‌ای شناخته شده باشد، میزان آنتی اکسیدان آن است. این آنتی اکسیدان‌ها معمولا در مقادیر زیادی از سبزیجات و میوه جات سبز رنگ وجود دارد؛ اما حقیقت آن است که برنج قهوه‌ای یک منبع مناسب آنتی اکسیدان به شمار می‌رود. مصرف روزانه برنج قهوه ای، سلامت شما را به میزان بالایی حفظ می‌کند و ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

فیبر

میزان بالای فیبر در برنج قهوه‌ای سبب شده است تا این ماده غذایی به یک غذای فوق العاده بدل شود. برنج قهوه‌ای همچنین به عنوان یک عامل مناسب در جلوگیری از سرطان روده بزرگ محسوب می‌شود. فیبر موجود در برنج قهوه ای، سلول‌های عامل سرطان و دیگر سموم متفاوت را از بدن حذف می‌کند. برای همین نیز توصیه می‌شود افرادی که با حرکات نامنظم روده، مشکلات گوارشی و هرگونه اختلال‌های معده دست و پنجه نرم می‌کنند، برنج قهوه‌ای را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

معایب مصرف برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای در کنار مزایای فراوانی که دارد، برخی معایب نیز دارد که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

آلودگی

در هنگام خرید برنج قهوه‌ای باید توجه به آلرژی‌های غذایی خود داشته باشید؛ چراکه برنج قهوه‌ای نیز مانند محصولات، در معرض آلودگی قرار دارد. همچنین باید توجه داشت برخی ترکیبات موجود در برنج قهوه‌ای ممکن است برای افرادی با آلرژی‌های غذایی مشخص مناسب نباشد.

قارچ‌ها

زمانی که شما برنج قهوه‌ای را برای بیش از ۷ روز نگه می‌دارید، این کار سبب ظهور باکتری و قارچ‌هایی می‌شود که بر سلامت شما تأثیر می‌گذارد. قارچی به نام «آفلاتوکسین» بر روی برنج قهوه‌ای می‌تواند رشد کند که سبب بیماری‌هایی نظیر سرطان می‌شود. پس در زمانی که در حال آماده کردن برنج هستید، اطمینان یابید به طور کامل پخته شده است و پس از پخت کامل، آن را مصرف کنید؛ بنابراین با این کار می‌توانید اثر قارچی را از بین ببرید.

برنج قهوه ای پخته شده

نیازمندی به حفظ و نگهداری سالم

این برنج حاوی شماری از اسید‌های چرب ضروری است که برای مقابله با شماری از مشکلات نظیر کلسترول نامتعادل مفید است. اما باید توجه داشت که روغن‌های ضروری در برنج قهوه‌ای ۶ تا ۸ ماه می‌توانند سالم نگه داشته شوند و پس از این مدت، ارزش خود را از دست می‌دهند و به همین دلیل، آن‌ها به مرور تبدیل به برنج سفید می‌شوند؛ چرا که همان روغن‌ها می‌توانند در برنج سفید برای بیش از ۱۰ سال سالم بمانند.

باید دانست در زمانی که آن‌ها در حال تبدیل شدن به برنج سفید هستند، شماری از مواد مغذی خود را نیز از دست می‌دهند و برای همین هم هست که پس از تبدیل شدن به برنج سفید، می‌توانند تا ده سال نیز حفظ شوند.

گوارش دشوار برنج قهوه‌ای

اگر شما در وعده غذایی خود از برنج قهوه‌ای استفاده می‌کنید، شما ممکن است زمان طولانی تری را نیاز داشته باشید تا غذای خود را تمام کنید. این بدان دلیل است که برای مصرف برنج قهوه‌ای بسیار مهم است که بدانید باید آن را پیش از بلعیدن و قورت دادن، بطور کامل بجوید.

برنج قهوه‌ای سخت هضم می‌شود، بنابراین اگر درست جویده نشود، می‌تواند مشکلاتی نظیر احساس سنگینی معده را به وجود آورد.

احساس سیری

مصرف مدام برنج قهوه‌ای به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ این برنج را باید به طور میانگین ۳ تا ۴ بار در هفته مصرف کنید. اگر شما کاملا مصرف تان را به برنج قهوه‌ای تغییر دهید، ممکن است با مشکلاتی نظیر کمبود مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند کلسیم مواجه شوید. برنج قهوه ای، یک ماده غذایی سالم است؛ اما به دلیل آنکه جزو غلات کامل به شمار می‌رود، سبب می‌شود تا احساس سیری کامل کنید و بنابراین قادر نخواهید بود در روزی که برنج قهوه‌ای خورده اید، در طول روز چیز دیگری بخورید.

نیاز به شستن مناسب

این مسئله بستگی به شما دارد که چه نوع برنج قهوه‌ای را خریداری می‌کنید. اگر نوع ارگانیک آن را خریداری می‌کنید، لازم نیست زیاد در خصوص بهداشتی بودن آن نگران باشید اما اگر نوع غیر ارگانیک آن را خریداری می‌کنید، شما باید پیش از پختن، آن را چندین بار بشویید.

برنج قهوه‌ای شکل صاف نشده برنج است و برای همین نیز خاک و دیگر مواد نزدیک به خود را به خود جذب می‌کند. پس پیش از پختن و مصرف آن، باید آن مواد را به شکلی مناسب شستشو دهید.

فقدان برخی مواد معدنی و غذایی

برنج قهوه‌ای از غلات کامل به شمار می‌رود، اما فاقد برخی مواد مغذی و معدنی است که برای بدن مهم به شمار می‌روند. بنابراین زمانی که شما در حال پخت برنج قهوه‌ای هستید، باید آن را با شماری از غلات و دانه‌های دیگر  مانند عدس مخلوط کنید تا رژیم غذایی شما هیچ کمبودی نداشته باشد.

 اگرچه برنج قهوه‌ای معمولا به عنوان یکی از سالم‌ترین غلات معرفی می‌شود اما دارای برخی معایب نیز هست که درصورتی که تمایل به مصرف آن دارید، باید حواستان به این موارد نیز باشد تا بتوانید از مزایای واقعی آن به شکل کامل بهره‌مند شوید.

ماده غذایی که هرگز نباید بعد از خوردن انبه مصرف کنید


ماده غذایی که هرگز نباید بعد از خوردن انبه مصرف کنید

 به نقل از DnaIndia، فصل انبه است و چه کسی است که شاه میوه‌ها را دوست نداشته باشد، انبه دارای منابع غنی از ویتامین‌ها، همچنین دارای عطر و طعم منحصر به فرد است.  با این حال،   ۵ ماده غذایی وجود دارد که نباید آن‌ها را بلافاصله بعد از خوردن انبه مصرف کرد تا مبادا دچار ناراحتی معده شده یا بعداً احساس بیماری کنید.

۱- آب

نباید بلافاصله بعد از خوردن انبه آب بنوشید. این کار باعث می‌شود سطح اسید معده بالا بیاید و در نتیجه دچار درد معده شوید. نوشیدن آب را حداقل نیم ساعت بعد از خوردن انبه به تعویق بیندازید.

۲-کشک

شما نباید انبه را با کشک میل کنید، زیرا انبه و کشک باعث ایجاد گرما و سرما در بدن می‌شوند که می‌تواند موجب مشکلات متعددی از جمله مشکلات پوستی و جلوگیری از دفع سموم در بدن شود.

۳-کدو

خوردن کدو بلافاصله پس از مصرف انبه می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکل در تنفس شود.

۴-فلفل قرمز و غذا‌های تند

خوردن فلفل قرمز و غذا‌های تند بعد از خوردن انبه می‌تواند باعث ناراحتی معده شود، همچنین با بالا رفتن سطح گرمی بدن باعث عارضه‌های پوستی می‌شود.

۵-نوشیدنی گازدار

مصرف نوشیدنی‌های گازدار بلافاصله پس از خوردن انبه نیز می‌تواند مضر باشد. در انبه قند زیادی وجود دارد و نوشیدنی‌های گازدار نیز دارای قند بالایی هستند. این می‌تواند سطح قند خون شما را افزایش دهد و می‌تواند برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک باشد.

نیاز بدن به میوه و سبزیجات چقدر است؟


نیاز بدن به میوه و سبزیجات چقدر است؟

، به نقل از  پایگاه خبری دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد؛ تحلیلی از متخصصان این دانشگاه نشان می‌دهد که در مجموع مصرف روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات برای سلامتی بیشترین مزایا را در پی دارد.

در تحقیق آنها که در مجله "Circulation" منتشرشده، اطلاعات مربوط به سلامت و رژیم غذایی حدود دو میلیون نفر در سراسر جهان را تا ۳۰ سال پیگیری کرده است؛ این نتایج نشان داد، در مقایسه با افرادی که فقط دو وعده میوه یا سبزیجات در روز مصرف می‌کنند، در افرادی که پنج وعده از این اقلام غذایی می‌خورند:

  • خطر مرگ به هر دلیلی ۱۳ درصد کمتر است
  • خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی ۱۲ درصد کمتر است
  • خطر مرگ ناشی از سرطان ۱۰ درصد کمتر است
  • خطر مرگ ناشی از بیماری‌های تنفسی مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی ۳۵ درصد کاهش می‌یابد

به‌ گفته دکتر دانیل وانگ، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، میوه‌ها و سبزیجات منابع اصلی چندین ماده مغذی هستند که با سلامتی، به‌ویژه سلامت قلب‌ و‌ عروق خونی مرتبط هستند: پتاسیم، منیزیم، فیبر و پلی‌فنول [ترکیبات گیاهی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی].

به‌ گفته محققان در بهترین حالت، افراد باید روزانه دو وعده میوه به‌اضافه سه وعده سبزیجات مصرف کنند.

بیشترین مزایای سلامتی ناشی از خوردن سبزیجات تیره‌رنگ (کلم‌پیچ، اسفناج) و میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C و بتا‌کاروتن (مرکبات، توت‌ها، هویج) است. ویتامین C و بتاکاروتن آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشند.

جالب اینجاست که بر اساس نتایج این مطالعه، خوردن بیش از پنج وعده میوه یا سبزیجات در روز فایده بیشتری در کاهش خطر مرگ ندارد. دکتر وانگ تاکید می‌کند که اگر در طول یک روز دسترسی به میوه و سبزیجات ندارید، می‌توانید در روزهای دیگر کمی بیشتر از حد معمول بخورید تا میانگین مصرف این مواد را در هفته افزایش دهید.

برای این کار نیازی به ایجاد تغییرات اساسی در وعده‌های غذایی معمولی خود ندارید: به‌عنوان مثال، صبحانه شما می‌تواند یک کاسه غلات با مقداری بلوبری، یا شاید تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی پخته، پیاز و اسفناج باشد؛ ناهار می‌تواند یک وعده سالاد با میوه‌ها و سبزیجات مورد علاقه شما باشد (شاید سالاد کلم پیچ و اسفناج با تکه‌های گریپ فروت، فلفل قرمز، هویج)، یک فنجان ماست با توت‌ فرنگی یا یک اسموتی با کلم‌پیچ و انبه.

در وعده شام، سبزیجاتی مانند بروکلی بخارپز یا کدو زرد و کدو سبز بخورید. اگر فرصتی برای خوردن سبزیجات کافی در طول روز نداشتید، برای وعده شام یک سالاد در حجم زیاد با مقدار زیادی سبزیجات رنگارنگ و مقداری پروتئین مانند مرغ کبابی یا ماهی تهیه کنید.

-----------------------