علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود
علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود

کدام آجیل‌ها برای افراد دیابتی مناسب‌تر هستند؟


کدام آجیل‌ها برای افراد دیابتی مناسب‌تر هستند؟

جالب است بدانید به دلیل داشتن پروتئین و فیبر بالا آجیل‌هایی مانند بادام و گردو دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. بنابراین باعث افزایش ناگهانی گلوکز خون نمی‌شوند و ممکن است در صورت مصرف با وعده‌های غذایی غنی از کربوهیدرات ترشح آن را کاهش دهند. 

دکتر امبریش میتال، مدیر بخش غدد درون ریز و دیابت در Max Healthcare گفت: این آجیل‌ها به گونه‌ای مناسب شما را سیر می‌کنند.

آجیل یک گروه غذایی سرشار از پروتئین، چربی‌های مفید، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر است و ثابت شده که برای کنترل دیابت و سلامت قلب مفید است.

آجیل از دیرباز جزء رژیم غذایی انسان بوده و به دلیل طعم و بافت تردش مورد توجه قرار گرفته است.

در این جا به طور خلاصه به خواص تغذیه‌ای آجیل اشاره شده است:

چربی‌ها:

آجیل‌ها سرشار از چربی‌ها از جمله اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ هستند. این چربی‌ها نقش حیاتی در سلامت قلب، کاهش سطح کلسترول LDL و کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی دارند. 

دارای میزان چربی بالایی هستند که از ۴۶ درصد در بادام هندی و پسته تا ۷۶ درصد در آجیل ماکادمیا متغیر است. 

پروتئین‌ها:

آجیل یک منبع عالی پروتئین گیاهی است. یک وعده آجیل به اندازه یک مشت (۳۰ گرم) حاوی ۶-۷ گرم پروتئین است. معادل پروتئینی که توسط یک تخم مرغ یا یک لیوان متوسط ​​ (۲۵۰ میلی لیتر) شیر تهیه می‌شود. همان طور که می‌دانید پروتئین‌ها برای رشد و نمو، قدرت عضلانی، ترمیم سلولی و بسیاری دیگر از عملکرد‌های بدن ضروری هستند.

فیبر:

آجیل دارای مقادیر زیادی فیبر رژیمی است که به هضم غذا کمک می‌کند، سطح قند خون را تنظیم می‌کند و باعث سیری می‌شود.

رژیم غذایی پر فیبر با کاهش خطر چاقی، دیابت و انواع خاصی از سرطان مرتبط است.

یک وعده ۳۰ گرمی آجیل معمولاً حاوی ۳-۴ گرم فیبر است. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی:

آجیل‌ها منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین E، منیزیم، فسفر و پتاسیم هستند. ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کند.

مواد معدنی برای حفظ سلامت استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و عملکرد عصبی بسیار مهم هستند.

کالری:

آجیل‌ها به دلیل محتوای چربی، کالری بالایی دارند. به همین دلیل به اندازه ای که توصیه شده است، یعنی یک مشت کوچک (۳۰ گرم) میل کنید. این مقدار از آجیل به طور کلی حاوی حدود ۱۸۰-۲۰۰ کیلو کالری است.

به هر حال توصیه می‌شود مبتلایان به دیابت از مشاوره متخصصان تغذیه برای تنظیم رژیم غذایی بهره ببرند.

منبع: سایت IndianExpress

پایان زندگی یک ستاره‌ که چند برابر خورشید تابش داشت


پایان زندگی یک ستاره‌ که چند برابر خورشید تابش داشت

موسسه مطالعات فضایی آکادمی علوم روسیه اعلام کرد که تلسکوپ ART-XC نصب شده در رصدخانه فضایی Spektr-RG انفجار ستاره (ابر نواختر) SN ۲۰۲۳ixf را رصد کرده که تابش آن یک میلیون بار شدیدتر از خورشید بوده است.
 
بیانیه این موسسه حاکی از آن است که زندگی این غول سرخ که در فاصله ۶.۴ مگاپارسکی زمین قرار دارد، در شامگاه ۱۸ می ۲۰۲۳ به پایان رسیده است و پس از آن تلسکوپ ART-XC تشعشعات قوی و درخشان از SN۲۰۲۳ixf. را شناسایی کرده است. 
 
در این بیانیه همچنین آورده شده که اوج روشنایی این ستاره اکنون در گذشته بوده است، اما همچنان در اشعه ایکس می‌درخشد، بنابراین تلسکوپ ART-XC به نظارت بر آن ادامه خواهد داد.

منبع: روسیا الیوم