آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
کنکور یکی از مهمترین آزمونهای زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی عمر تحصیلی او به حساب میآید؛ خاطراتی که میتواند شیرین یا تلخ باشد.
در واقع کنکور را میتوان ثمره ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم میزند و در این بین نکته مهم و قابل توجه، چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطفی برای رسیدن به موفقیت است.
روش درست مطالعه برای کنکور، برنامهریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.
برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساختهاید و میتوان با آرامش کامل و برنامهریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوریها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های موفقیت را کسب کنید و نتیجهای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.علی روشن متخصص پوست و مو اظهار کرد؛ کنکوریها در حالت کلی به دلیل حجم بالایی از استرس به عارضههای پوستی از جمله جوش صورت مبتلا میشوند؛ اختلالی که به دلیل استرس و تغییرات هورمونی منجر از آن رخ میدهد و میتواند در ترشحات چربی تاثیر بگذارد.
این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه استرس موتور تحرک را روشن میکند، بیان کرد: استرس باعث میشود سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و تمرکز از بین برود، استرس همچنین جوشهای صورت را نمایان میکند و بیش از همه به بروز جوش یا بیماری درماتیت سبورئیک منجر خواهد شد از این رو توصیه میشود کنکوریها در قدم اول استرس خود را کاهش دهند تا به زیبایی پوست خود کمک کنند.
وی گفت: جوش مجموعهای از میکروبها و ترشحات چربی است که با راهکاریی میتوان آن را درمان کرد؛ بهطور مثال از قلیایی کردن پوست بهوسیله صابون خودداری کرده و تا حد امکان از مصرف مواد غذایی و یا کرمهای چرب خودداری کنید، در عین حال رطوبت پوست خود را به وسیله مصرف آب و میوه و سبزیجات تامین کنید.
روشن افزود: کنکوریها به دلیل اینکه مدام در خانه هستند و کمتر هوای آزاد استشمام میکنند بیشتر به مشکلات پوستی دچار میشوند از این رو توصیه میشوند هوای آزاد استشمام کنند اما باید توجه کنند که در مقابل نور آفتاب قرار نگیرند، برای درمان جوش صورت میتوانند از مواد شوینده موجود در داروخانهها استفاده کنند، همچنین برای کاهش استرس مایعات بیشتری مصرف کنند.
وی یادآوری کرد: پزشکان برای درمان جوش برخی محلولها و ترکیباتی را تجویز میکنند که در درمان موثر است؛ لایه برداری پوست و لیزر درمانی و آنتی بیوتیکها هم در درمان جوش موثر است که با توجه به نوع پوست درمان نیز مشخص میشود؛ این را فراموش نکنید که از مصرف صابونهایی که موجب بروز حساسیت و واکنشهای آلرژیک میشوند، باید پرهیز کرد و قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویه دار خودداری کنید چون در بروز آکنهها تاثیری فوق العاده دارند.
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
، سینوزیت مثل سرماخوردگی است، با این تفاوت که سرماخوردگی بعد از یک هفته خوب میشود، اما سینوزیت خیر؛ سرماخوردگی که بعد از ۵ تا ۶ روز به جای بهتر شدن، بدتر شود ممکن است عفونت سینوس را ایجاد کند، به این عفونت سینوزیت حاد میگوییم، یعنی بیمار از قبل هیچ مشکلی نداشته و با یک بار سرماخوردگی شدید دچار سینوزیت شده است، به طور کلی شمار کمی از سرماخوردگیها به سینوزیت منجر میشوند.
اکثر سینوزیتها عملکرد بینی را دچار اختلال میکنند؛ گرفتگی بینی، آبریزیش، گاهی اوقات فشارهای داخل سینوس و حفرههای صورت، سردرد، از دست دادن حس چشایی و در بیشتر مواقع در اطفال، بوی بد دهان ممکن است از علائم سینوزیت باشد.
حیدر عظمایی متخصص طب سنتی درباره بیماری سینوزیت، اظهار کرد: سینوسها حفرههایی از هوا هستند که در استخوان جمجمه و صورت قرار دارند؛ عواملی مثل سرماخوردگی، حساسیت، مشکلات بینی و انحراف تیغه بینی و گاهی بخارهای معده و مشکلات گوارشی موجب میشود که این حفرهها پر از چرک شود و فرد بیمار را بیمار کند.
عظمایی بیان کرد: بیماری سینوزیت با تب خفیف، درد و ترشحات بینی در زمان سرفه کردن پدیدار میشود؛ سینوسها زمانی که عفونی میشوند با علائمی مثل سردردهای صبحگاهی و ایجاد درد در ناحیه پیشانی (یعنی محل بالای ابرو و زیر چشم و یا در ناحیه فک) خود را نشان میدهد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: زمانی که عفونت سینوسها زیاد شود مشکلات تشدید میشود؛ عفونت سینوسها میتواند در عملکرد چشمها، بینایی و حس بویایی هم تأثیرگذار باشد؛ افرادی که در محیطهای آلوده زندگی میکنند و یا سیگار و قلیان میکشند مستعد ابتلا به تشدید عفونت سینوسها هستند؛ افرادی که در استخر شیرجه میزنند ممکن است دچار عفونت سینوس شوند و آب آلوده سرد میتواند این عفونت را تشدید کند.
عظمایی افزود: سینوسها در ۴ قسمت صورت قرار دارند، قسمتی سینوس فکی، در زیر چشم و در استخوان گونه واقع شده است؛ سینوس فکی باعث ایجاد درد و احساس فشار در گونهها مانند دندان درد و سردرد میشود، سینوسهای پیشانی در بالای پیشانی و در استخوان پیشانی قرار دارد این سینوس تا سن ۵ الی ۱۰ سالگی وجود ندارد و از سن ۷ سالگی به بعد پدید میآید و باعث ایجاد درد در بالای چشمها میشود.
این متخصص طب سنتی تشریح کرد: سومین سینوس، پرویزنی است که بین چشم و بینی واقع شده است؛ این سینوسها از بدو تولد وجود داشته است و تا ۱۸ سالگی رشد دارند و باعث ایجاد درد و فشار در بین بینی و چشمها میشود؛ چهارمین سینوس، سینوسهای شبپرهای هستند، این سینوسها در پشت سینوس پرویزنی قرار دارند و در مرکز استخوان جمجمه زیر غده هیپوفیز قرار دارد؛ این سینوسها در سنین بلوغ ظاهر میشوند و باعث ایجاد درد و فشار در پشت چشمها میشوند.
وی با اشاره به اینکه سینوسها از نظر بیماری به ۳ قسمت تقسیم میشوند، گفت: دستهای از سینوسها وسعت زیادی ندارند، برای درمان سینوسهای حاد بین ۴ تا ۸ هفته زمان نیاز است؛ سینوزیت عفونی را نباید با آلرژی اشتباه گرفت و همچنین سردردهای سینوزیتی را نباید با سینوس عفونی اشتباه گرفت.
عظمایی تصریح کرد: از نظر طب سنتی ۲ عامل باعث به وجود آمدن سینوزیت میشود؛ علاوه بر عوامل بیرونی که بحث سرما است عواملی داخلی هم عامل ایجاد سینوزیت میشود که میتوان از جمله آن به بخارهای معده اشاره کرد، زمانی که در اثر خوردن غذاهای سرد یا در اثر خوردن آب بین غذا بخارهایی در معده تولید میشود، بخارهای سرد به کاسه سر برخورد میکنند، در برگشت تبدیل به زکام یا آبریزش بینی میشوند یا به خلطهای پشت گلو تبدیل میشوند یا در اثر سرماخوردگی تبدیل به سینوزیت شوند و مشکلاتی مانند آسم، مشکلات تنفسی، فشار خون، مشکلات رحمی مانند فیبروم و مشکلات مفصلی به وجود آورد.
عظمایی درباره راههای پیشگیری از بروز سینوزیت، گفت: در مرحله اول باید افراد از خوردن آب بین غذا، در معرض سرما قرار گرفتن، تماس با حیوانات آلرژیزا، استعمال سیگار و قلیان، شیرجه زدن در استخر و خوردن غذاهای خیلی سرد و لبنیات سرد پرهیز کنند.
وی درباره راههای درمانی سینوزیت، گفت: میتوان برای تخلیه سینوسها از سرم نمکی استفاده کرد تا چرک از حفرهها خارج شود، بخورهای استنشاقی مانند بخور اکالیپتوس، نعنا، آویشن، پونه، مرزنجوش و بابونه در درمان سینوزیت مؤثر است، میتوان این مواد را مخلوط و دم کرد و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بوخور بگیرند تا سینوسها تخلیه شوند.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: ریشه زردچوبه یا زنجبیل به عنوان دمنوش میتواند در درمان سینوزیت مؤثر باشد؛ آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل ختمی، زوفا و مرزنجوش و بابونه ترکیبی مناسب برای تهیه دمنوش هستند و میتوان آن را با عسل میل کرد تا سینوسها از عفونت پاک شوند.
وی ادامه داد: کمپرس گرم یا حوله گرم میتواند دردهای ناشی از سینوزیت را کاهش دهد؛ مصرف سرکه سیب به همراه یک قاشق مرباخوری عسل با آب جوشیده ولرم در درمان سینوزیت مؤثر است؛ قطره سیاه دانه که با پایه روغن زیتون ساخته شده در درمان سینوزیت تاثیرگذار است، میتوان آن را در داخل بینی ریخت تا سینوسها شل شوند وعفونت از مجرای بینی خارج شود.
عظمایی افزود: دود عنبرنسارا در درمان سینوزیت مؤثر است و باعث تخلیه سینوسها میشود؛ یکی از علائم سینوزیت کیپ شدن بینی است که مشکلات تنفسی به همراه دارد، یکی از مهمترین عوامل در تشدید سینوزیت مصرف آب یخ است که تأثیر بسیار منفی در تشدید سینوزیتها خواهد داشت.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه زالودرمانی در درمان سینوزیت مؤثر است، گفت: زالودرمانی یکی از بهترین روشهای درمان برای تخلیه عفونت سینوزیت است؛ مالیدن روغن بنفشه و روغن بابونه در تخلیه سینوسها مؤثر است.
محمد حسین فرقانی متخصص عمومی ، درباره بیماری سینوزیت ، اظهار کرد: سینوزیت، التهابی در راه مجاری تنفسی است، سینوسها از حفرههای مملو از هوا در استخوانهای جمجمه و صورت تشکیل شده اند؛ آلودگی، گرد و خاک و رطوبت، سرماخوردگی، حساسیت و انحراف تیغه بینی از عوامل ایجاد این بیماری به شمار میروند.
وی با اشاره به علائم سینوزیت، گفت: ترشحات بینی، آبریزش بینی و حلق، سردرد، درد در پیشانی، درد در فک و دندانهای بالایی، تب خفیف از علائم سینوزیت است؛ آسیب فعالیت مژکهای ریز حلق و بینی در افرادی که سیگار میکشند یا کسانی که در محیطی با آلودگی هوای شدید زندگی میکنند موجب خشکی
مخاط بینی و سینوسها و در نهایت عفونت سینوس میشود.
این متخصص عمومی با اشاره به اینکه شیرجه زدن در آب آلوده باعث تشدید سینوزیت میشود، بیان کرد: شنا کردن و خصوصاً شیرجهزدن در استخرهای آلوده ممکن است منجر به عفونت سینوسها شود.
فرقانی درباره راهکارهای درمانی سینوزیت، گفت: برای درمان سینوزیت در مراحل اولیه میتوان از آب نمک استفاده کرد، همچنین مصرف آنتی بیوتیک مناسب باعث کاهش التهاب و رفع عفونت میشود.
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
کنکور یکی از مهمترین آزمونهای زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی عمر تحصیلی او به حساب میآید؛ خاطراتی که میتواند شیرین یا تلخ باشد.
در واقع کنکور را میتوان ثمره ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم میزند و در این بین نکته مهم و قابل توجه، چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطفی برای رسیدن به موفقیت است.
روش درست مطالعه برای کنکور، برنامهریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.
برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساختهاید و میتوان با آرامش کامل و برنامهریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوریها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های موفقیت را کسب کنید و نتیجهای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.
سهیل سراج مشاور تحصیلی با بیان اینکه دانشآموزان باید به ورزش و تغذیه خود اهمیت دهند، بیان کرد: ورزش در روحیه افراد بسیار تأثیرگذار است، اگر ابتدای سال اگر دانشآموز یاد بگیرد که در بین ساعات مطالعه، ورزش و تحرک داشته باشد تأثیرات آن را به خوبی خواهد دید.
سراج گفت: تغذیه در جسم و روح دانشآموز تأثیرات مثبتی دارد، برخی از دانشآموزان ممکن است دچار کمبودهای ویتامینی مانند آهن باشند که در نتیجه آن فرد دچار کسالت خواهد شد،خواب آلودگی هنگام مطالعه یکی از مشکلات کنکوریها به دلیل کمبود آهن است، در همین راستا توصیه میشود کنکوریها با مشاهده این عوامل آزمایش خون دهند تا اگر دچار کمبود ویتامین یا کلسیم باشد بتوان آن را تشخیص داد.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: با یک دوره درمان درست میتوان مشکل خوابآلودگی را برطرف کرد چرا که واقعاً تأثیرگذار است؛ در این حالت فرد دچار خوابآلودگی، کسالت، بیحوصلگی و عدم تمرکز میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی از دانشآموزان برای از بین بردن خوابآلودگی خود به سراغ موادی چون نوشابه میروند، گفت: این گونه مواد ممکن است در ساعتهای اولیه گلوکز بسیار زیادی به شما تزریق و انرژی زیادی حاصل کند، اما بعد از آن بدن انسولین ترشح میکند و حجم قند را پایین میآورد و فرد دچار خوابآلودگی خواهد شد به همین دلیل نوشابه اصلاً گزینه خوبی برای رفع خستگی نیست.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: موادی مانند قهوه و کافئین ممکن است در بیداری فرد موثر باشد اما اگر بدن مصرف کننده پذیرای این چنین موادی نباشد برای فرد مشکلاتی ایجاد میشود؛ اگر بدن احساس خستگی دارد باید سیکل خواب تنظیم شود، کنکوریها باید به ساعت خواب خود توجه کند و در مکان آرام بخوابند تا دچار استرس نشوند.
سراج درباره تغذیه درست دانشآموزان، گفت: مصرف موادی چون ترشیجات تمرکز را کاهش میدهد و سیستم عصبی را تحریک میکند؛ صبحانه در افزایش تمرکز بسیار تأثیرگذار است و اینکه میگویند مصرف پنیر در ابتدای صبح باعث کاهش یادگیری خنگ میشود، این چنین نیست.
وی گفت: فستفودها یا غذاهای غیرخانگی که از مواد اولیه سالم تهیه نشدهاند انتخاب مناسبی برای کنکوریها نیستند، چرا که اگر دانشآموز لحظهای مسموم شود دچار بیماریهای مختلفی میشود، این شرایط نه تنها او را از درس خواندن عقب میاندازد بلکه او را دچار مشکلات جسمی میکند و استرس فرد دوچندان خواهد شد؛ میوه حتما باید جزیی از برنامه غذایی دانشآموزان باشد، خرما قند بسیار مفیدی دارد که حتما باید آن را مصرف کرد.
این مشاور تحصیلی یادآوری کرد: در این ۲ ماه باقیمانده حتما باید سیکل خواب کنکوریها منظم باشد و زمانی که واقعا خوابشان میآید بخوابند، ۸ ساعت خواب کامل یکی از واجبات ر برنامه کنکوریهاست.
آدم را باید از کارهایش شناخت نه از سخنانش-----رمان مردی به نام اوه
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سعدی بر او درود
آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یاقناعت پر کند یا خاک گور
---------------------------------------------------------------------------
جهت ارتباط
با تفنگ شاید بتوان دنیا گرفت اما قلبها را هرگز
ولی با کتاب می توان دنیا و قلبها را فتح کرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف مواد غذایی پرچرب به خصوص در هوای گرم، موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر مصرف سه وعده غذا در طول شبانه روز در ماه رمضان تاکید کرد و افزود: روزه داران سعی کنند، همانند اوقاتی که روزه دار نیستند، در طول شبانه روز، سه وعده غذا مصرف کنند، که این وعدهها شامل افطار، شام و سحری است.
عبداللهی درباره رعایت اصول تغذیه سالم در ماه رمضان تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور میکنند، هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری میل کنند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند، اما مصرف مواد غذایی پرچرب به خصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن میشود.
وی بر مصرف غذای کم چرب و مواد غذایی پرفیبر مثل میوهها و سبزیها در وعده سحری تاکید کرد و گفت: مواد غذایی پرفیبر، آب زیادی در خود جذب میکنند و بدن میتواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.
عبداللهی با بیان اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمیشود، بیان کرد: مصرف آب زیاد در وعده سحری، موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل میشود، لذا مصرف بی رویه آن توصیه نمیشود؛ همچنین باید توجه شود که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آبمیوه، شیر کم چرب، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک میکند که تعادل آب و الکترولیتهای بدن در هنگام روزه داری، حفط شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید براینکه در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود، یادآور شد: مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب، علاوه بر افزایش چربیهای خون موجب سو هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقی میشوند، همچنین مصرف زیاد چای به خصوص در وعده سحری توصیه نمیشود، زیرا چای مدرر است و باعث از دست دادن آب بدن شما میشود.
عبداللهی در ادامه بیان کرد: مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیکهای خامه ای، شکلات، شیرینیهای خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین و چرب در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد.
وی با بیان این مطلب که آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ که حاوی روغن زیادی است و به وفور در افطار مصرف میشود، غذای مناسبی برای افطار نیست، افزود: این غذا موجب سوءهاضمه و اختلالات گوارشی دیگر میشود و بهتر است به جای آن از آش رشته رقیق و کم روغن در وعده افطار استفاده شود.
عبداللهی با اشاره به این که در خردادماه طول شب کوتاهتر است، توصیه کرد: روزه داران بهتر است، اندکی پس از صرف افطار بسیار ساده و سبک (مثلاً ۳۰ دقیقه بعد) اقدام به صرف شام نمایند و تا پیش از خوابیدن ۲ لیوان چای کم رنگ، یک لیوان شیر کم چرب (کمتر از ۲.۵ درصد چربی) و حداقل ۲ عدد میوه نیز میل کنند.
وی گفت: برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمیشود، بلکه به دلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب میشود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
عبداللهی با بیان اینکه مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوهها و سبزیها و نان و غلات (مانند برنج و نان) مانند ترکیب نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است، بسیار توصیه میشود، بر مصرف نوشیدنی گرم تاکید کرد و گفت: مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است، همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار میشود.
عبداللهی تصریح کرد: استفاده از سبزیها و میوهها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست میشود، علاوه براینها، توصیه میشود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزیهای مختلف مصرف شود، سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکنند.
وی با بیان این که مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود، گفت: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه کاهش قند خون میشوند، به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب میشود شخص زودتر گرسنه شود، از آنجا که میوهها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه میشود، در وعده سحری کمتر مصرف شوند؛ انواع میوه را که حاوی ویتامینها و املاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن میباشد، بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.
عبداللهی در ادامه تاکید کرد: توصیه میشود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.
وی گفت: یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع میکنند که توصیه میشود، افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند و پس از آن روزه داران عزیز میتوانند از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو سبب کنترل اشتها میشود و از پر خوری به هنگام افطار ممانعت میکند، علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است؛ لذا توصیه میشود که در وعده افطار حتی المقدور ۳ تا ۵ عدد خرما مصرف شود و البته از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینیها پرهیز شود.
عبداللهی تصریح کرد: در وعدههای سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنید، و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامینها و مواد معدنی) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه درحد متعادل استفاده شود. افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود، بعد از صرف سحری نیز بسیاری از روزه داران از بیم تشنگی فراوان آب مینوشند که عادت صحیح غذایی نیست.
وی همچنین افزود: روزه داران از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب کنند، چرا که چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد میشود.
عبداللهی با اشاره به اینکه روزه داران باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند، گفت: این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب میشوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
وی گفت: مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست، به طور کلی توصیه میشود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز، کم چرب و کم نمک استفاده شود.
وی همچنین افزود: مصرف میوه رنده شده، لبنیات مخصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپها و آشها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای سالمندان روزه دار مفید است و میتواند تعادل آب و املاح را برقرار کند، همچنین مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و مصرف یک پیاله ماست در موقع شام به کودکان و نوجوانان روزه دار توصیه میشود.
عبداللهی در پایان در خصوص روزه دانش آموزان نیز یادآور شد: هرچند بخش عمده انرژی دانش آموزان در زمان روزه داری باید از گروه غذایی نان و غلات تامین شود، اما مصرف مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها مخصوصا گوشت سفید، تخم مرغ، شیر و لبنیات برای آنها ضروری است.