مدیسن نِت، کلیه یکی از اندامهای حیاتی است که وظیفه تصفیه خون و تشکیل ادرار را برعهده دارد. متاسفانه بیماریهای مزمن کلیوی امروز بسیار شایع است به طوری که بیش از ۹ درصد از جمعیت جهان معادل ۶۹۷ میلیون نفر از مشکلات کلیوی رنج میبرند.
اگر به بیماریهای مزمن کلیوی دچار هستید بسیار مهم است که به مواد غذایی و نوشیدنی که مصرف میکنید توجه ویژه داشته باشید، زیرا کلیه این بیماران نمیتواند همانند افراد سالم مواد زائد را از بدن دفع کند. با این حال، همواره مواد غذایی دوستدار کلیه وجود دارد که میتوانید آنها را بدون نگرانی مصرف کنید.
از مهمترین مواد غذایی که به سلامت و التیام کلیه کمک میکند میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- سیب: این میوه دارای یک فیبر محلول به نام پکتین است. پکتین به کاهش کلسترول و سطح گلوکز خون کمک میکند. سطح بالای آنتی اکسیدانها و نیز ویتامین C موجود در سیب برای سلامت کلیه مناسب است.
۲- بلوبری: این میوه بسیار کم کالری بوده و در عوض دارای سطح بالایی از فیبر و ویتامین C است. مطالعات نشان داده است مصرف بلوبری باعث محافظت از بدن در برابر سرطان و بیماریهای قلبی میشود و برای سلامت مغز بسیار مفید است.
۳- ماهی: برخی ماهیها مانند سالمون، ماهی خال مخالی، تن، شاه ماهی، و ساردین غنی از اسید چرب امگا ۳ هستند. این ماده برای کنترل لخته شدن خون بسیار مهم است و در ساخت غشای سلولهای مغز مورد استفاده قرار میگیرد. مطالعات نشان داده است مصرف ماهی خطر آریتمی قلب را کاهش داده و باعث کنترل سطح فشار خون و تری گلیسرید میشود.
۴- کلم پیچ: کلم پیچ یکی از مواد غذایی غنی از ویتامینهای A، C، کلسیم، و بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن است. همچنین کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها به وفور در کلم پیچ وجود دارد که برای سلامت چشمان و محافظت بدن در برابر سرطان مفید هستند. ویتامین K موجود در این سبزیجات یک ماده طبیعی برای رقیق کردن خون است.
۵- اسفناج: ویتامینهای A، C، K، و فولات به وفور در اسفناج وجود دارد. بتاکاروتن موجود در این سبزی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بینایی محافظت میکند. منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری بدن است که به میزان زیاد در اسفناج وجود دارد.
از دیگر مواد غذایی مفید برای کلیه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- سیب زمینی شیرین
۲- کرنبری
۳- بلوبری
۴- توت فرنگی
۵- آلو
۶- آناناس
۷- هلو
۸- کلم
۹- مارچوبه
۱۰- حبوبات
۱۱- خیار
۱۲- پیاز
۱۳- سیر
ه نقل از لانگ گرون، مربای میوه یکی از پرطرفدارترین مواد غذایی برای وعده صبحانه و عصرانه است. بسیاری از مردم دوست دارند صبح خود را با یک صبحانه پرانرژی و خوشمزه کره و مربای میوه آغاز کنند. در کنار طعم بی نظیر مربای میوه، کمتر کسی به خواص بی نظیر این ماده غذایی برای سلامت بدن توجه دارد.
در این مطلب به فواید مصرف مربای میوه میپردازیم:
۱- مربای میوه برخلاف کره، روغن، نوتلا و پنیر فاقد کلسترول و چربی است. از همین روی، مصرف آن باعث افزایش چربی بدن نمیشود و اگر در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید به توازن وزن بدن کمک میکند.
۲- پکتین مادهای است که تقریبا در تمامی میوهها وجود دارد. پکتین در حقیقت یک فیبر قدرتمند است که در بدن مانند ژله عمل میکند. در فرآیند گرمادهی و تهیه مربای میوه این ماده نیز دستخوش تغییرات مثبتی میشود. تحقیقات نشان داده است پکتین اصلاح شده در مربا خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد و باعث بهبود سلامت مو، پوست و ناخنها میشود. همچنین مصرف مربا به دلیل وجود این ماده بروز یبوست و خطر پوکی استخوان را کاهش میدهد.
۳- مربا دارای شکر و سرشار از انرژی و فیبر است. مصرف مربا باعث میشود زودتر سیر شوید و مانع از پرخوری در وعده صبحانه میشود. پرخوری نکردن در وعده صبحانه همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد.
۴- از آنجا که مربا از حجم بالایی از میوههای مختلف تهیه میشود خطر بروز سکته مغزی، حمله قلبی و بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش میدهد.
۵- مربا غنی از آنتی اکسیدانهای مختلف و قدرتمند است. همین موضوع خطر ابتلا به سرطانهای مختلف به ویژه سرطانهای دهان، معده، کلون را کاهش میدهد. مصرف مربا در زنان باردار نیز باعث کاهش خطر بروز نقص لوله عصبی، "اسپینا بیفیدا" (شکاف مادرزادی مهرههای نوزاد) و "آنانسفالی" (اختلال مغزی ناشی از نقص در کانال عصبی) در مراحل رشد جنین میشود.
۶- اگر مربا از میوههای کاملا رسیده تهیه شده باشد، سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مختلف است.