رضا قدسی، مشاور تحصیلی ، درباره نحوه درس خواندن دانشجویان برای امتحانات پایان ترم اظهار کرد: دانشجویان باید قبل از هر امتحان تمامی چیزهایی که برای مطالعه اعم از کتاب، جزوه، یادداشتها و سایر موادی که لازم دارند آماده کنند تا حین مطالعه حواس و تمرکزشان برای پیدا کردن آنها پرت نشود و از همه مهمتر وقتشان هدر نرود و با تمرکز کامل به مطالعه بپردازند.
او افزود: زمان مطالعه را خود تعیین کنید یعنی هر زمانی که مغزتان کارایی بیشتری دارد به مطالعه بپردازید. به طور مثال یک دانشجو صبحها و دانشجوی دیگر شبها ذهنش آمادهتر است و میزان یادگیری اش بیشتر است. با توجه به شناخت خود و تیپ شخصیتی خود، ساعت مطالعه تان را انتخاب کنید. البته یادتان باشد زمانهایی که وقت کافی ندارید از ساعات دیگر روز هم استفاده کنید.
قدسی تصریح کرد: استراحت بین مطالعه بسیار مهم است و حواستان باشد حداکثر بعد از یک ساعت باید استراحت کوتاه پنج تا ده دقیقهای داشته باشید تا مغزتان فرصت بازیابی اطلاعات داشته باشد. زمانی که به صورت مداوم درس می خوانید ذهنتان خسته میشود و راندمان کارتان کاهش می یابد و در کمال تعجب می گویید که چرا نتیجه دلخواهم را نمی گیرم!
این مشاور تحصیلی با بیان اینکه آرامش ذهنی در ایام امتحانات بسیار مهم است، تاکید کرد: به گفته ارسطو (یادگیری همان یادآوری است) و برای ایام امتحانات فقط باید مطالبی را که از پیش خوانده اید مرور کنید و به یاد بیاوردید پس دلیلی برای نگرانی وجود نخواهد داشت.
او درباره ترفندهایی برای مطالعه مفهومی گفت: برخی از دانشجویان مدعی هستند که درس را می خوانم، ولی یاد نمی گیرم، یا ساعت مطالعه ام بالاست کلی هم برنامه ریزی دارم، ولی نتیجه دلخواه را دریافت نمیکنم.
قدسی بیان کرد: حافظه تصویری خود را جدی بگیرید، برای مثال قبل از خواندن یک صفحه از کتاب یا جزوه آن صفحه را کامل با چشم بررسی کنید و حواستان باشد که زیادی جزوه و کتاب را رنگی نکنید، بلکه ارتباط بین متن و تصاویر را باهم مشخص کنید تا شکلها کاملا داخل ذهنتان باقی بماند.
این مشاور تحصیلی اضافه کرد: مرورهای حیاتی از دیگر ترفندهای طلایی برای مطالعه مفهومی هستند که باید جدی گرفته شوند و شامل دو بخش خواهند بود؛ مرور اول: بعد از مطالعه هر درس و مرور دوم: آخر همان روز و مرور تمام درسهایی که آن روز خوانده اید.
او با بیان اینکه طراحی سوالات توسط دانشجویان برای مطالعه مفهومی مهم است، تاکید کرد: خودتان را جای طراح سوال قرار داده و تست طرح کنید، حالا سوال پیش میاد که چی طرح کنیم؟ از تستهایی که داخل کتاب کمک درسی و آزمونها حل میکنید ایده بگیرید تا به نتیجه دلخواه دست یابید.
این مشاور تحصیلی افزود: تست آموزشی هم دلیل خوبی برای مطالعه مفهومی افراد است، برای مثال همان زمان مطالعه باید یک نیم نگاهی هم به تستها داشته باشید تا بدانید طراح از کدام بخش کتاب سوال طرح میکند به اینصورت مطالعه دانشجو هدفمند شده و پیشرفت خواهد کرد.
قدسی در پایان یادآوری کرد: ترکیبی خواندن را فراموش نکنید، اگر قصد مطالعه مبحثی از کتاب را دارید و همان بحث داخل قسمت دیگری از کتاب هم تکرار شده آن قسمت را ترکیبی بخوانید تا از این طریق به نتیجه مثبتی دست پیدا کنید.
;--
------------
----------------
------------
-----------------
---------------------
-------------------
------------------
------------------
----------------------
-------------------
--------------------
به نقل از اکسپرس، فشار خون بالا یک بیماری خاموش است که میتواند باعث بروز بیماریهای مرگباری همچون سکته مغزی و حمله قلبی شود. متخصصان انگلیسی میگویند فشار خون بالا و رژیم غذایی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و مواد غذایی که شما مصرف میکنید تاثیرات شگرفی در سطح فشار خونتان دارد.
در این مطلب متخصصان مواد غذایی را که باید از رژیم روزانه خود حذف کنید تا فشار خون متناسبی داشته باشید مطرح کرده اند:
۱- نمک
نمک طعام یا بهتر میتوان گفت سدیم موجود در نمک اصلیترین عامل بروز فشار خون و بیماریهای قلبی است. سدیم ۴۰ درصد از ترکیب نمک طعام را تشکیل داده است و به کسانی که به بیماری قلبی مبتلا هستند توصیه میشود از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.
با این حال، بخش قابل توجهی از نمکی که مصرف میکنیم به صورت غیرمستقیم و از طریق مصرف مواد غذایی ذیل وارد بدن میشود:
۱- نانها
۲- پیتزا
۳- ساندویچها
۴- گوشتهای نمک سود شده
۵- سوپ
۲- فرآوردههای گوشتی
بسیاری از افراد نمیدانند که در فرآیند تولید و برای سالم ماندن فرآوردههای گوشتی از سدیم استفاده میشود. حتی فرآوردههای گوشتی دارای سطح پایین سدیم هم هنوز به میزان قابل توجهی حاوی این عنصر هستند. تحقیقات نشان داده است کاهش مصرف نمک و فرآوردههای حاوی آن از میزان ۱۰ گرم به ۶ گرم، میتواند به میزان قابل توجهی باعث کاهش فشار خون شود.
۳- شکر
بسیاری از مردم نسبت به چاق کننده بودن مصرف شکر آگاهی دارند. با این حال، کمتر کسی میداند که شکر یکی از عوامل دخیل در افزایش سطح فشار خون است. شکر در روند متابولیسم (سوخت و ساز بدن) اختلال ایجاد کرده و باعث میشود میزان تولید انسولین و لپتین در بدن افزایش یابد و روند دفع آب و سدیم از طریق کلیه را کاهش میدهد.
برخی مواد غذایی حاوی شکر که باید در مصرف آن احتیاط کرد شامل موارد ذیل میشود:
۱- آب میوهها
۲- نوشیدنیهای ورزشی مانند نوشیدنیهای انرژی زا
۳- شکلاتهای پروتئینی
۴- شهد ذرت با سطح بالای فروکتوز
۴- چربیهای اشباع شده و ترانس
مصرف بیش از حد چربیهای اشباع شده و ترانس باعث افزایش سطح کلسترول بد
خون و در نتیجه بالا رفتن خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی
میشود. از غذاهای سرشار از چربیهای اشباع شده و ترانس میتوان به موارد
ذیل اشاره کرد:
۱- گوشت قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند
۲- پوست مرغ
۳- شیر پرچرب
۴- دوناتها و هر شیرینی که سرخ میشود
۵- چیپس
۶- پیتزاهای یخ زده
۵- الکل
مصرف مشروبات الکلی یکی از عوامل دخیل در افزایش فشار خون است. الکل مانع از تاثیر داروهای فشار خون در افراد شده و نیز برخی نوشیدنیهای الکلی به دلیل دارا بودن سطح بالای شکر و کالری باعث چاقی و به طور غیرمستقیم افزایش فشار خون میشود.
توصیه میشود به دلیل تاثیرات مخرب نوشیدنیهای الکلی بر کبد و سایر اندام ها، افراد مصرف این نوشیدنی را ترک کنند.
، فلفلها عطر و طعم دلچسبی را به غذای شما اضافه میکنند. در حالی که یافتن انواع فلفلهای تازه و خشک شده، در فروشگاههای مواد غذایی آسانتر است؛ اما این که بخواهید خودتان آنها را پرورش دهید، میتواند بسیار سرگرم کننده و مقرون به صرفه باشد.
حداقل هشت تا ۱۰ هفته قبل از کاشت فلفلها در باغچه، بذرشان را در خانه کاشت کنید. از اواسط تا اواخر تابستان، فلفل رسیده آماده چیدن خواهد شد. این جاست که لذت واقعی شروع میشود. خوردن آن ها! در این جا بهترین فلفلهایی را که میتوان رشد دارد، آورده ایم. با این لیست فلفل ها، از جمله آناهیم، کاین و تایلندی، بهترین فلفل برای کاشت در باغ سبزیجات خود را انتخاب کنید.
۱- هابانرو (فلفل هندی)
اگر میخواهید غذایتان تند و آتشین شود، چند عدد هابانرو در آن بریزید. این فلفلهای نارنجی کوچک و چروکیده به شدت تند هستند و کمی طعم شیرینی دارند. این طعم زمانی بسیار قوی است که از فلفل تازه در سالادها یا سالساها استفاده کنیم. پخت و پز، گرما و تندی این فلفل را تا حدودی ملایم میکند. هابانروها برای جوانه زدن بذرها به محیطی گرم نیاز دارند و زمان رشد آنها طولانی است؛ اما با صبر میتوانید از این توپهای نارنجی درخشان بهترین استفاده را ببرید.
چرا این فلفل را دوست داریم: به نظر میرسد انواع جدید و جالب این فلفل، دائم در حال تولید هستند؛ و حتی تندتر هم هستند!
۲- آناهیم
حتی اگر این فلفل پس از یک سال هم به ارتفاع ۵۰ سانت نرسد، به لطف میوه سرخ مایل به قرمز آن، باز هم چشمگیر خواهد بود. در گلدانها و یا تختهای باغبانی قابل پرورش است و در تابستان و پاییز به خوبی رشد میکند.
چرا این فلفل را دوست داریم؟ از فلفل آناهیم اغلب برای تهیه سالسای سبز استفاده میکنند. هم چنین، اندازه بزرگ آنها باعث میشود برای شیلیس رلنوس (فلفل شکم پر)، غذای محبوب مکزیکی کوبیده و سرخ شده، استفاده شود.
بیشتربخوانید
۳- تایلندی
اگر نودلهای تند رستورانهای آسیایی را دوست دارید، این فلفل مناسب شماست. همان طور که از نامشان پیداست، این فلفلها از تایلند سرچشمه میگیرند و تندِ تندِ تند هستند! این فلفلهای باریک یک تا ۳ سانتیمتری، ابتدا سبز هستند و سپس قرمز روشن رسیده میشوند.
چرا این فلفل را دوست داریم؟ این فلفل، گیاه کوچکی است؛ بنابراین انتخاب عاقلانهای برای استفاده زینتی در پاسیوی شماست. اما نترسید که چند عدد فلفل تایلندی را برش بزنید و آنها را درون مواد غذایی سرخ کرده یا خورش خود بریزید. هم چنین، این فلفل وقتی در روغن یا سرکه نگهداری شود، به خوبی حفظ میشوند.
۴- سرپوش اسکاچ (قرمز کارائیب)
این گلولههای آتشین میوهای شبیه هابانروها هستند؛ اما کوتاهتر و
لاغرتر. هم چنبن، این فلفلها به شکل یک کلاه کوچک یا سرپوش هستند. این
گیاه بسیار کند رشد میکند. اگر میخواهید قبل از سرما در یک منطقه شمالی،
فلفل قرمز بالغ داشته باشید، کاشت بذرها را خیلی زود در خانه شروع کنید.
چرا
این فلفل را دوست داریم؟ این فلفلها کمی شیرین، اما تند و آتشین، یک ماده
اصلی در هر دستور العمل تند و سریع هستند و میتوان از آنها در غذاهای
تند کارائیب، به خصوص مرغ تند استفاده کرد.
۵- فلفل هالوپینو
برای کاشت این فلفل که به راحتی رشد میکند، در باغچه خود فضا ایجاد
کنید. هالوپینو ۷۵ روز سریعتر از بسیاری از انواع دیگر فلفل تند، بالغ
میشود؛ بنابراین انتخاب خوبی برای باغبانان منطق سردتر است. اگر بلافاصله
آنها را نچینید، قرمز میشوند؛ اما در هر صورت مزهای عالی دارند! برای
تهیه فلفل چپوتله، هالوپینو را خشک و دودی کنید.
چرا این فلفل را دوست
داریم؟ این فلفل سبز تیره یکی از بهترینها برای شکم پر کردن، کباب کردن،
ترشی یا فقط خوردن خام روی همبرگرها و تاکوها است.
۶- تاباسکو
سس گرم دودی و سرکهای معروف تاباسکو با فلفلهایی به همین اسم درست
میشود. فلفل تاباسکو برای رسیدن به بلوغ به ۸۰ تا ۱۰۰ روز زمان نیاز دارد.
آنها در هوای گرم و مرطوب بهترین رشد را دارند. گیاهان پربار با فلفلهای
قرمز کوچک و براق پوشانده خواهند شد. اگر فصل رشد شما به اندازه کافی
طولانی نیست، سعی کنید فلفلهای تاباسکو را در ظرفی در یک مکان آفتابی
پرورش دهید.
چرا این فلفل را دوست داریم؟ ممکن است شما نتوانید دستور معروف سس تاباسکو را بشکنید؛ اما سعی کنید خود را با آن سرگرم کنید!
۷- فلفل ایتالیایی قرمز (پپرون)
میخواهید
ترشی فلفل بزنید؟ پس در باغچه خود جایی برای این فلفلهای دوست داشتنی
ایتالیایی باز کنید. این گیاه، مقدار زیادی فلفل ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتری سبز
روشن تولید میکند. اگر منتظر بمانید، رنگ کمرنگ آنها به قرمز روشن تغییر
میکند؛ اما طعم آنها هم چنان شیرین و کمی تند میماند.
چرا این فلفل را دوست داریم؟ فلفل قرمز برای خرد کردن و ریختن داخل سالاد یا روی ساندویچ گوشت گاو داغ ایتالیایی ایده آل است.
۸- فلفل قرمز کاین
حتی اگر تا به حال این فلفلهای بلند و لاغر و حلقه دار را ندیده باشید،
احتمالاً در قفسه ادویه جاتتان مقداری کاین خشک دارید. این فلفلها در
ابتدا سبز هستند؛ اما تا زمانی که قرمز روشن نشوند، آماده برداشت نیستند.
به دلیل پوسته نازکی که دارند، میتوان آنها را به راحتی خشک کرد تا در
طول سال بپزند یا به عنوان دکوراسیون استفاده شوند.
چرا این فلفل را دوست داریم: یک تکه تند فلفل قرمز کاین، طعم خوبی به خورش یا کباب میدهد.
۹- پوبلانو
این فلفلهای بزرگ و سبز تیره و کمی شیرین با دو نام در مکزیک شناخته
میشوند: پوبلانو، وقتی تازه هستند و آنچو، وقتی خشک شده اند. آنها با یک
رنگ عمیق و تقریباً سیاه، رسیده میشوند. تندی آنها ملایم است و بوتههای
آسان کِشت آن ها، فلفلهای زیادی تولید میکنند.
چرا این فلفل را دوست
داریم؟ این فلفل وقتی بو داده باشد، طعم فوق العادهای میگیرد و انتخاب
مناسبی برای استفاده در غذای شیلیس رلنوس است. فلفل آنچو، ماده اصلی در
سسهای خال مکزیکی (جوهر تاتو) است.
۱۰- کوبا
آیا به دنبال یک جایگزین خوش طعمتر برای فلفل دلمهای همراه با ذرهای تندی هستید؟ فلفل کوبا را امتحان کنید. این گیاه فلفلهایی تولید میکنند که دارای رنگ روشن و شکل منحصر به فردی هستند.
چرا این فلفل را دوست داریم؟ این فلفلهای شیرین در دستور غذاهای کوبایی، پورتوریکویی و دومنیکنی خوشمزه هستند.
چند نکته دیگر برای پرورش فلفلهای خوب!
• حداقل هشت تا ۱۰ هفته قبل از آخرین سرمازدگی بهاری دانهها را در داخل خانه کشت کنید.
•
دانههای فلفل برای جوانه زدن به گرما احتیاج دارند. دمای حدود ۲۷ درجه
مناسب است. اگر تشک حرارتی ندارید، سعی کنید آنها را بالای یخچال قرار
دهید.
• جوانه زدن برخی از تندترین فلفلها ممکن است یک ماه طول بکشد.
هنگامی که جوانه زدند، آنها را به مدت ۱۶ ساعت در روز، زیر چراغهای رشد
قرار دهید.
• فلفل در دمای گرم رشد میکند. وقتی گیاهان حداقل دو دسته
برگ واقعی داشتند و خطر یخ زدگی از بین رفته بود، با بیرون آوردن آنها به
مدت یک یا دو ساعت در یک مکان محفوظ، آماده سازی آنها برای سازگاری با
محیط بیرون را شروع میکنید. قرار گرفتن آنها در معرض آفتاب زیاد، باعث
سوختگی برگها میشود و هوای سرد میتواند رشد را آهسته کند. بنابراین
احتیاط کنید.
-------------------------------------------------------------]
حافظ بر او درود
دوش دیدم که ملایک در میخانه زدند
گل آدم بسرشتند و به پیمانه زدند
ساکنان حرم ستر و عفاف ملکوت
با من راه نشین باده مستانه زدند
آسمان بار امانت نتوانست کشید
قرعه کار به نام من دیوانه زدند
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه
چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند
شکر ایزد که میان من و او صلح افتاد
صوفیان رقص کنان ساغر شکرانه زدند
آتش آن نیست که از شعله او خندد شمع
آتش آن است که در خرمن پروانه زدند
کس چو حافظ نگشاد از رخ اندیشه نقاب
تا سر زلف سخن را به قلم شانه زدند
، آیا میدانستید رنگ آبی محبوبترین رنگ است؟ پیدا کردن گلهای آبی بسیار شگفت انگیز است و این باعث خاص بودن آنها میشود. اگر گلهای آبی را با شکوفههای صورتی یا نارنجی جفت کنید، رنگ بندی فوق العادهای خواهید داشت. باغی پر از گلهای سفید و آبی در یک روز گرم تابستان، مرهمی برای چشم است. اگر میخواهید امسال شکوفههای آبی بیشتری به باغ خود اضافه کنید، میتوانید از گلهای معرفی شده در این جا استفاده کنید.
۱. گل زنگولهای چینی (Platycodon grandifloras)
برای دیدن این گل آبی باید صبور باشید. گل زنگولهای چینی دو سال پس از کاشته شدن شکوفه میدهد. جوانههای این گل آبی قبل از باز شدن، مثل بادکنک به نظر میرسند.
۲. گل گندم (Centaurea cyanus)
گل گندم که شاید آبیترین گل آبی باشد، معمولاً از دانه رشد میکند. این گیاه هم چنین به گل تکمهای نیز معروف است.
۳. گل زبان پس قفا (Delphinium)
شکوفههای این گل، در رنگهای صورتی و سفید نیز وجود دارند؛ اما زبان پس قفاها از بهترین گلهای آبی موجود هستند.
۴. گل شصت عروسان (Limonium)
این گل آبی معمولاً برای چیدمانها و دسته گلهای خشک پرورش داده میشود. هم چنین، شصت عروسان پروانهها را به خود جلب میکند.
۵. گل نیلوفر پیچ (Ipomoea)
شکوفههای این گل، به رنگ آبی بهشتی هستند. به خاطر داشته باشید، این گیاه میتواند تا حدی مهاجم باشد.
۶. گل مریم گلی (Salvia sp)
گونههای مریم گلی آبی بسیاری وجود دارد؛ از جمله مریم گلی سیاه و آبی، مریم گلی پارچ، و مریم گلی چمنزار. این تنوع باعث میشود شما بتوانید گل مناسب باغ خود را به راحتی پیدا کنید.
۷. گل یاس آبی (Plumbago auriculata)
این درختچه پراکنده با گلهای آبی، در گرما و آفتاب کامل رشد میکند. یکی از خوبیهای این گیاه این است که میتواند خشکسالی را تحمل کند.
۸. گل لوبلیای آبی (Lobelia siphilitica)
گل لوبلیا دارای رنگهای قرمز روشن و آبی یخی است. این گیاه که مورد علاقه مرغ مگس خوار و سایر گرده افشانها است، خاک مرطوب را ترجیح میدهد.
۹. گل آبی خیره کننده (Evolvulous)
یکی دیگر از گزینههای خوب برای باغبانانی که به دنبال گلهای واقعا آبی هستند، گل آبی خیره کننده است. این گیاه، عاشق آفتاب و هوای گرم است و در سایه به خوبی شکوفا نخواهد شد. گل خیره کننده آبی را در گلدان یا سبدهای آویزان رشد دهید؛ یا از آن برای پوشاندن سطح زمین استفاده کنید.
۱۰. گل برگ بیدی (Tradescantia sp)
این گل وحشی بومی، دارای پرچمهای زرد روشن است که رنگ آبی گل را به خوبی نمایان میکند.
۱۱. گل استکانی ویرجینیا (Mertensia virginica)
این گل وحشی شرق و غرب میانه، هم نشین ایده آلی برای نرگسها و هستاسها است، تا این که میمیرد و یک سال بعد دوباره شکوفه میدهد. گلهای استکانی ویرجینیا را در خاک مرطوب غنی از گیاخاک رشد دهید؛ به این ترتیب، گیاهان، خودشان در یک کلنی رشد میکنند. این شکوفه بهاری زودرس، شهد زنبورهای عسل و سایر گرده افشانها را نیز فراهم میکند.
۱۲. گل نجم آبی (Scillia mischtschenkoana)
اگر رنگ آبی یخی را دوست دارید و میخواهید گیاهانی با نگهداری بسیار آسان داشته باشید، نجم آبی انتخاب مناسبی است. این گیاه کم رشد، دارای شکوفههای سفید ستارهای شکل راه راه آبی است. نجم آبی، در آفتاب کامل تا سایه روشن رشد میکند و با بذرافشانی گسترش مییابد. پیازهای این گیاه را در پاییز بکارید تا از اواخر زمستان تا اوایل بهار، شکوفههای زیبایی داشته باشید.