علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود
علمی-آموزشی-ریاضیات

علمی-آموزشی-ریاضیات

این وبلاگ مطالب علمی-آموزشی-ریاضیات متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه را شامل می شود

درمان سریع رفلاکس معده

وقت خود را در پیام رسانها تلف نکنید

   رفع اشکال کلیه دروس ریاضی متوسطه اول و دوم و ریاضی دانشگاه در پیام رسان ایتا

http://eitaa.com/joinchat/3396141067Cab488de629

رفع اشکال کلیه دروس ریاضی دانشگاه در پیام رسان گپ

https://Gap.im/join/f0nuxn9rlB5aylqTDQ614suWQmh7Ya1mrvifgL0XwJX

رفع اشکال کلیه دروس ریاضی متوسطه اول و دوم در پیام رسان گپ

https://Gap.im/join/XrVbwNYc55L4rRmIDhF3YnzIWS3N6Ent1kJlH4xGruS

---------------------------------------------------------------------------------------------------


رفلاکس معده یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی است که در موارد زیادی موجب تشدید آسم و حتی اشتباه گرفتن با درهای قلبی می شود.

شما هم به رفلاکس مبتلا هستید؟/ درمان سریع رفلاکس معده؛ ترش کردن یکی از شکایت عموم مردم است. این بیماری که از شیرخواری تا پیری سراغ آدم ها آمده و در موارد زیادی موجب آزار و ناراحتی فرد شده و حتی لذت غذاخوردن و انجام فعالیت های روزانه شخص را برهم می زند.

ابراهیم دریانی، فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران  با اشاره با اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی رفلاکس است، افزود: افراد زیادی از ترش کردن، برگشت اسید به دهان و احساس تلخی دهان شکایت می کنند. این بیماری به دلیل نقص عملکرد دریچه‌ تحتانی مری و آسیب مخاط که مانع از برگشت اسید معده شده به وجود می آید.

قرص های ضدبارداری موجب رفلاکس می شوند
این فوق‌تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه مصرف برخی داروها در ایجاد رفلاکس معده موثر است، افزود: قرص‌های خواب آور، قرص های هورمونی به ویژه داروهای ضدبارداری مورد مصرف خانم ها، داروهای ضدفشار خون و پروپرانولول، قرص های بیماران مبتلا به آسم موجب رفلاکس می‌شوند.

وی با اشاره چاقی و ایجاد رفلاکس اظهار داشت: چاقی به خصوص در نوع شکمی به دلیل فشار به معده موجب بازگشت اسید معده به مری و رفلاکسمی شود. علاوه بر این در افرادی که به آسم مبتلا هستند رفلاکس یا ترش کردن بیشتر بروز می کند.

بیماری ها قلبی با رفلاکس اشتباه گرفته می شوند
شهرام آگاه، فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به علائم رفلاکس معده گفت: نشانه های گوارشی مانند درد شکم، سوزش سر دل، تهوع، نفخ، آروغ، درد پشت جناغ، درد در ناحیه مری از علائم این بیماری است همچنین علایم غیرگوارشی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرفه، تشدید آسم، درد فک ها، گوش درد، سینوزیت های مکرر یا مشکلات ریوی نیز ممکن است بروز کند که در بسیاری از موارد با بیماری های قلبی و ریوی اشتباه گرفته می شود.

دریانی عنوان کرد : یک از علائم رفلاکس بیدارشدن هنگام صبح با صدای گرفته از خواب است البته صدای این افراد در طول روز به مرور باز می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه رفلاکس در ایجاد سینوزیت مزمن نیز نقش دارد، افزود: این مشکل در برخی بیماران از عوارض رفلاکس محسوب و در صورت تکرار موجب زخم انتهای مری و تنگی آن شده همچنین می‌تواند منجر به اختلال خواب نیز شود.

آندوسکوپی ساده ترین روش تشخیصی رفلاکس 
آگاه با اشاره به روش تشخیص رفلاکس معده گفت:از نظر تشخیصی  معمولا شرح حال گرفتن از بیمار و معاینه بالینی کافی است و نیازی به اقدامات تشخیصی دیگر نیست و بعد از تشخیص بیماری و باتوجه به میزان درد و علائم به بیمار توصیه های درمانی لازم داده می شود.

متخصص گوارش و کبد ادامه داد: ممکن است در موارد خاصی این علائم فرد را بسیار آزار دهد که در این صورت برای تشخیص ریفلاکس ساده ترین روش آندوسکوپی است. در مواردی نیز از pH  متری ۲۴ ساعته یعنی اندازه گیری میزان اسید مری در یک شبانه روز یا عکسبرداری برای تشخیص بیشتر استفاده می شود.

خوردن این غذاها ممنوع!
آگاه با بیان اینکه بیماران مبتلا به ریفلاکس به سادگی با دارودرمانی و رعایت رژیم غذایی خاص بهبود می یابند، افزود:  این بیماران باید از مصرف غذاهای چرب و حجیم خودداری کرده و بین غذا، آب و مایعات ننوشند. مصرف غذاهای آبکی و شل هم به این افراد توصیه نمی شود. بیماران مبتلا به ریفلاکس نباید بلافاصله پس از صرف غذا دراز بکشند. ضمن اینکه مصرف سیگار، دخانیات و هم برای مبتلایان به رفلاکس  ممنوع است.

دریانی با اشاره به موادغذایی که رفلاکس را تشدید می کنند، گفت: تصریح کرد: بیماران باید از مصرف ترشی، ادویه، سرکه، خیارشور، غذاهای چرب به ویژه فست‌فودها و پیتزا به علت وجود پنیر چرب در آن ها، پیاز خام، پرتقال، گوجه‌فرنگی، نوشیدن مایعات بخصوص نوشابه در میان غذا خودداری کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مبتلایان به رفلاکس نباید بلافاصله بعد از غذا بخصوص در وعده شام دراز بکشند و فاصله سه ساعتی بین این وعده و خواب را حفظ کنند. دزار کشیدن بلافاصله بعد از غذا رفلاکس را تشدید می‌کند.

از شر رفلاکس چگونه خلاص شویم؟
دریانی با اشاره به اینکه برای درمان اغلب داروهای کم کننده اسید معده مانند امپرازول و پنتاپرازول تجویز می شود، گفت: بهترین زمان مصرف این داروها نیم ساعت قبل از صبحانه است. علاوه بر این ها شربت‌های آنتی‌اسید برای افرادی که از رفلاکس شدید رنج می برند، تجویز می‌شود. درصورتی که نیمه‌های شب هم رفلاکس بروز کند پزشک به جای یک بار، دو نوبت امپرازول و این قبیل داروها را توصیه می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: رفلاکس چیزی نیست که با رعایت یک ماهه رژیم غذایی درمان شود و گاهی لازم است فرد تا پایان عمر این رژیم را همراه داشته باشد.

بازگشت محتویات معده به مری که از آن به ریفلاکس معده به مری یاد می‌شود، یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها ی گوارشی است و به علت شل شدن عضلات انتهای مری رخ می‌دهد.

بهترین راه مبارزه با رفلاکس معده چیست؟؛ بازگشت محتویات معده به مری که از آن به ریفلاکس معده به مری یاد می‌شود، یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها ی گوارشی است و به علت شل شدن عضلات انتهای مری رخ می‌دهد. در انتهای مری چند رشته عضله صاف با عنوان اسفنکتر وجود دارد که به صورت حلقه‌ای دور تا دور انتهای مری را گرفته، از ورود محتویات معده به مری جلوگیری می‌کند. 

در برخی افراد، این عضله به علل مختلف کار خود را بخوبی انجام نمی‌دهد و لذا وضعیتی ایجاد می‌شود که در آن، بازگشت محتویات معده به مری، سبب بروز علائم ناراحت کننده یعنی حداقل دو نوبت سوزش سردل در هفته یا عوارض آن می‌شود.

این بیماری، حدود 40 درصد افراد جامعه را گرفتار می‌کند و در 15 درصد موارد، به شکل شدید و آزار دهنده است ودر 7 درصد افراد علائم دائمی ایجاد می‌کند.

مهم‌ترین علائم ریفلاکس عبارتند از ترش کردن به معنای احساس بازگشت مایع تلخ یا ترش از معده به دهان و سوزش زیر جناغ سینه. علاوه بر اینها، بیماران مبتلا به ریفلاکس ممکن است، علائم دیگری هم داشته باشند. این نشانه‌ها عبارتند از درد زیر جناغ سینه، گیر کردن غذا در گلو، حالت تهوع (بخصوص هنگام صبح)، بادگلو و آروغ زدن مکرر، جمع‌شدن بیش از حد بزاق در دهان و سرفه مکرر بدون علت، تلخ شدن دهان و برگشت آب و موادغذایی از معده به دهان.

اگر چه علائم مهم ریفلاکس، ترش‌کردن و سوزش زیر جناغ سینه است، اما بسیاری از بیماران مبتلا به ریفلاکس این علائم را ندارند و فقط از سایر علائم ذکر شده شکایت می‌کنند.

برخی علائم ریفلاکس ممکن است با بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته شود. مثلا درد قفسه سینه ناشی از ریفلاکس با دردهای قلبی اشتباه گرفته می‌شود. در چنین مواردی باید بیماری خطرناک‌تر (در این مورد بیماری عروق قلب) با دقت بررسی شود و از نبودن مشکل قلبی مطمئن شویم. از سایر عوارض ریفلاکس می‌توان به بروز خراشیدگی و زخم در ناحیه مری اشاره کرد ، البته با تشخیص به موقع و درمان مناسب رفلاکس براحتی می‌توان این عوارض را کنترل کرد.

اولین گام در درمان بیماری، اصلاح شیوه زندگی است، به صورتی که تا حد امکان از بازگشت محتویات معده به مری جلوگیری شود. فرد مبتلا باید از غذاها و نوشیدنی‌هایی مثل انواع آلو و گوجه، آب میوه‌های ترش و نوشابه‌های گازدار و الکل، قهوه، شکلات، پیاز و غذاهای چرب، تند و ادویه دار که باعث ترشح زیاد اسید می‌شوند، پرهیز کرده، اقلام زیر را در رژیم غذایی خود محدود کند. همچنین لازم است تعداد دفعات وعده غذا زیاد و حجم آن کم شده، سعی شود همراه وعده‌های غذایی آب مصرف نشود. علاوه بر این بهتر است بین زمان غذاخوردن و خواب فاصله بیشتری گذاشت تا معده فرصت خالی شدن پیدا کند و نباید بعد از غذا بلافاصله خوابید.

تغییر شیوه زندگی، اگر چه برای درمان بیماری لازم است، اما به تنهایی بیماری را درمان نمی‌کند و باید در کنار آن از دارو استفاده شود، هر چند به دلیل آن که ریفلاکس بیماری مزمنی است، به درمان نگهدارنده دراز مدت نیاز دارد و تا 80درصد بیماران ظرف یک سال پس از قطع درمان،عود علائم را تجربه می‌کنند.

اولین انتخاب دارویی برای تسکین ناراحتی‌های ناشی از ریفلاکس، محلول‌های آنتی‌اسید مانند آلومینیوم ام جی اس و منیزیم هیدروکساید هستند. این داروها را باید یک تا دو ساعت پس از غذا مصرف کرد و باید دقت داشت که این ترکیبات بیش از آن که درمان کننده باشند، نقش تسکینی دارند.

اگر علائم ریفلاکس، متوسط یا شدید باشد، از داروهای ضد ترشح اسید نظیر رانیتیدین یا فاموتیدین استفاده می‌شود. این داروها در صورت تجویز باید یک ساعت قبل یا بعد از آنتی اسیدها مصرف شوند .

از دیگر داروهایی که در این بیماری استفاده می‌شود، متوکلوپرامید است‌. متوکلوپرامید سرعت تخلیه محتویات معده را بالا می‌برد. این دارو را باید 30 تا 60 دقیقه قبل از غذا استفاده کرد .


اگر علائم بیماری با داروهای فوق رفع نشود یا بیماری منجر به ایجاد عوارضی نظیر التهاب مری شود، از داروهایی نظیر آمپرازول، لانزوپرازول و پانتوپرازول استفاده می‌شود.این داروها باید 30 دقیقه پیش از صبحانه مصرف شوند. این دسته داروها جذب برخی مواد مانند کلسیم و ویتامین B12 را کاهش می‌دهند. بنابراین در درمان‌های طولانی مدت با داروهای فوق بهتر است مکمل‌های غذایی حاو ی کلسیم و ویتامین B12 را در رژیم غذایی جای داد.

به خاطر داشته باشید، بهترین راه مبارزه با بیماری ریفلاکس و پیشگیری از آن، اصلاح روش زندگی و تغذیه صحیح است.

رفلاکس معده یکی از بیماری های شایع گوارشی است اما با برخی موادغذایی می توان از آن پیشگیری و این بیماری را درمان کرد.

درمان سریع رفلاکس معده با خوراکی های خوشمزه+ اینفوگرافیعضله اسفنکتر بین مری و معده بسته می شود تا اسید معده در همان قسمت باقی بماند وقتی دچار رفلاکس اسید می شویم، عضله اسفنکتر شل و اسید معده وارد مری و باعث ایجاد احساس سوزش و درد می شود.

ما به شما موادغذایی که درمان رفلاکس معده بسیار مفید است معرفی می کنیم.

متخصصان توصیه می کنند هنگام بروز رفلاکس معده غذاهایی با میزان اسید کم مصرف کنید زیرا غذاهایی که اسیدشان کمتر است به اندازه غذاهای اسیدی موجب تحریک تولید اسید معده نمی شوند.

میوه ها معمولا اسیدی هستند اگر به رفلاکس معده مبتلا هستید بهتر است از مصرف مرکبات و گوجه فرنگی اجتناب کنید چون اسید بالایی دارند.

موز مقدار اسید کمی دارد  بنابراین  مصرف  این میوه برای مبتلایان به رفلاکس معده توصیه می شود.

غذاهای پرچرب می توانند رفلاکس اسید معده را تشدید کنند به همین دلیل مبتلایان به این بیماری بهتر است  غذاهای کم چرب بمصرف کند، اضافه کردن غلات کاملی که به صورت طبیعی چربی  پایینی دارند مانند بلغور جو دو سر، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار  می تواند یک رژیم غذایی ضد رفلاکس معده محسوب شود.

غلات کامل به صورت طبیعی سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند اما  غلات فرآوری شده و بسته بندی شده سرشار از چربی  بوده و فیبرشان نیز کم است به همین دلیل به این افراد توصیه نمی شود.

در تحقیقات انجام شده روی موش ها تاثیر مصرف زنجبیل در کاهش زخم معده نشان داده شده است، زخم معده زمانی که اسید موجب  التهاب معده می‌شود بسیار دردناک است اما با مصرف زنجبیل اسید معده و رفلاکس کاهش پیدا می کند.

شما می توانید در رژیم غذایی خود زنجبیل را به سبزیجات پخته و سس‌ها اضافه کنید، چای زنجبیل درست کنید و یا زنجبیل تازه یا خشک شده را به ماست اضافه کنید.

پروتئین های کم چرب مانند سینه مرغ و بوقلمون و غذاهای دریایی برای مبتلایان به رفلاکس معده توصیه می شود، همچنین سفیده تخم مرغ  پروتئین بدون چربی است و زرده تخم مرغ نیز مواد مغذی فراوانی دارد اما ممکن است در برخی افراد حساس باعث رفلاکس اسید معده شود.

اگر به رفلاکس اسید  مبتلا هستید مصرف سبزیجات به شما توصیه می شود زیرا این موادغذایی چربی کمی دارند و سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی هستند البته باید از روش های پخت پر چرب مانند سرخ کردن پرهیز و از سس زیاد استفاده نکنید، مصرف  سبزیجات دارای برگ سبز مانند بروکلی، پیازچه، مارچوبه چون مقدار اسید بسیار کمی دارند در درمان رفلاکس معده توصیه می شود همچنین مصرف ریحان تازه در رژیم  غذایی نیز می تواند در بهبود رفلاکس اسید معده مفید باشد.

 درمان فوری رفلاکس معده با خوراکی های خوشمزه+ اینفوگرافی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.